שאלה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

13/01/2015 | 11:22 | מאת: הדס

הי, לפני תקופה החלה אצלי תופעה שבזמן אכילה נשמעים קולות (מעין קליקים) מחיבור הלסת. אין לי כאבים אך הדבר גורם לי אי נעימות רבה. ממה נובעת הבעיה וכיצד ניתן לטפל בה? תודה.

22/01/2015 | 01:08 | מאת: ד"ר הילה קליין

הדס שלום המפרק המאפשר תנועת הלסת התחתונה ובעצם מחבר את הלסת התחתונה אל הגולגולת ( מפרק הלסת) , מופרד ממנה עי דיסק סחוסי. לעיתים ישנו שינוי במיקום של הדיסק כך שראש הלסת העליונה " נתקע " בו בעת הפתיחה וזהו הקליק את שומעת. הדבר יכול להעיד לעיתים על עומס יתר של המפרק ( הידוק ושחיקת שיניים / לעיסת מסטיק וכו") כאשר העניין אינו מפריע פונקציונלית בד"כ אין צורך לטפל, אך מומלץ להבדק אצל כירורג/ית פה ולסת המתמחים באזור מפרק הלסת. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות