נפיחות הפנים לאחר נפילה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

16/01/2015 | 15:32 | מאת: ענת

שלום בעלי נפל על פניו,שבר את האף ונשרט עמוקות באף ובלחי העליונה. מעבר לכך כל הלחי מהעין ועד הסנטר נפוח. האיזור כולו -השיניים,הלחי -הכל בתחושה של "הרדמה". האם תקין ?

22/01/2015 | 01:02 | מאת: ד"ר הילה קליין

ענת שלום החבלה באזור שאת מתארת כוללת בגבולותיה עצב המספק תחושה לכל האזור המשתרע מהשפה העליונה / לחי וחלק מהשיניים העליונות. סיבי עצב אלו עוברים דרך עצם הלחי וייתכן שנפגעו מהחבלה. במצב כזה יש לשלול תחילה שבר של עצם הלחי ( נקראת גם עצם העול / הזיגומה ) בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות