בלוטת רוק

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

24/12/2014 | 06:27 | מאת: ירון

שלום דר'. לעתים מתנפחת לי בלוטת הרוק מתחת ללשון. זה בא והולך מעצמו. ולפעמים זה מתנפח ל10 דקות ושוב יורד. מה עושים? ולמי פונים? בעיקרון זה לא ממש מפריע לי היות וזה מתנפח לפעמים ואחרי כמה דקות יורד אך בכל זאת מודאג.

07/01/2015 | 05:53 | מאת: ד"ר הילה קליין

ירון שלום נפיחות זמנית מתחת ללשון עשויה להווצר מחסימה חלקית בלוטת הרוק בד"כ כתוצאה מאבן . או בשל הצטברות רוק למעין ציסטה מדומה כתוצאה מחסימה של אחד מפתחי ההפרשה של בלוטת הרוק התת לשונית. כך או אחרת אף אחת מהבעיות לא תעלם מעצמה והמצב עשוי להחמיר. מומלץ לפנות לבדיקה אצל מומחה פה ולסת או אאג המתמחים בנושא של הטיפול בבלוטות הרוק בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות