יובש

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

06/12/2014 | 14:05 | מאת: משה

שלום, אני סובל מיובש כרוני בשפתיים ותחושת יובש בפה. יש לציין שאני גם סובל מיובש בעיניים ויובש במצח ובעור הפנים. עשיתי בדיקת דרך ראומטולוג של תסמונת סיוגרן ויצא שלילי. מה זה עוד יכול להיות? רופא עיניים מטפל בי בטיפות ללחות בעיניים ואני כל הזמן שם בלילה פראפין על השפתיים. אבל זה מאוד מפריע לי. האם ניתן לפתור את זה או פשוט להתמודד עם התסמינים עם טיפות/קרמים?

06/12/2014 | 23:22 | מאת: אודי

היי משה אני אמנם לא רופא אבל כמוך סובל מיובש בשפתיים מזה שנים רבות ובהתייעצות עם נטורופת התחלתי למרוח סלדרין (זה מגיע בכמוסות שאפשר פשוט לנקב ולהוציא את התוכן הנוזלי ולמרוח) וזה מאוד מקל. ייתכן וגם נטילת התוסף תקל על יתר התופעות שציינת מכיוון שהוא תורם ללחות העור. אך כמובן שיש להתייעץ על כך עם רופא או נטורופת. תרגיש טוב.

07/12/2014 | 05:57 | מאת: ד"ר הילה קליין

משה שלום תחושה של יובש בפה עשויה לנבוע ממספר גורמים בינהם צריכת נוזלים בכמות נמוכה , צריכה מרובה של משקאות המכילים קפאין ( קפה / תה / משקאות אנרגיה וכד) , צריכה מרובה של אלכוהול, סוכרת , מצבים של לחץ נפשי אף הם תורמים לתחושת היובש. כמו כן חסימה של דרכי הרוק או ירידה בהפרשת הרוק עם הגיל. תתכן גם תחושת יובש סוביקטיבית ,על אף הפרשת רוק תקינה מסיבות שאינן ידועות לנו... על מנת לבצע בירור מקיף מומלץ לפנות למומחה פה ולסת או אאג המתמחים בנושא בלוטות הרוק. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות