ניתוח חשיפת ניב כלוא

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

25/11/2014 | 17:07 | מאת: רוני

לפני שבועיים עברתי ניתוח לחשיפת ניב כלוא , שכלל עקירה של הניב החלבי וחשיפה . לפני מספר ימים היה ניסיון לבצע הליך אורטודנטי למשיכת הניב והחוט שהיה מחובר לשן הכלואה ולגשר נפל . הוסבר לי שככל הנראה ההדבקה של הסמך לא הצליחה וכעת יש לחכות שהשן תצא לבד. האם ישנו סיכוי שהשן תצא לבד כרגע כשאין שן חלבית ושבוצעה הסרה של עצם שכסתה אותה ( אבל אין מה שימשוך אותה) ? האם הוא גבוה?האם שווה לחכות או שזה בזבוז זמן? האם ניתן לעשות משהו חלופי או שיש לבצע ניתוח חשיפה נוסף? כמה זמן אחרי הניתוח הראשון ניתן לעשות ניתוח נוסף ? תודה על העזרה

04/12/2014 | 20:59 | מאת: ד"ר הילה קליין

רוני שלום השאלה האם הניב תבקע לבד תלויה בעיקר בגילך ובמצב השן הכלואה. בד"כ לא שיני החלב הן אלו שמונעות את בקיעת הניב הקבועה אלא ההיפך חוסר בקיעתה מעקב את נשירת שן החלב. לעיתים תלוי במנח השן מתבצעת בקיעה חלקית ואז ניתן להדביק סמך ללא ניתוח נוסף. אין מניעה לבצע חשיפה נוספת בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות