אבנים בבלוטת הרוק

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

20/11/2014 | 20:11 | מאת: עליזה

שלום רב בשבוע שעבר התנפחה לי בלוטת הרוק וכאבה כשאכלתי משהו רופאת המשפחה שלחה אותי למיון נתנו לי אוגמנטין למשך שבוע וUS בקהילה יש לציין שניכרת הטבה . היום עשיתי US והרופאה שעשתה אמרה שיש אבנים בשני הצדדים וגם הרחבה, בעוד שבוע אקבל את התשובה בכתב מה עושים במקרה זה? לתשובתך ממתינה ותודה מראש

25/11/2014 | 14:52 | מאת: ד"ר הילה קליין

עליזה שלום היום כמעט ואין צורך לכרות את בלוטות הרוק בשל נוכחות אבנים . את האבנים ניתן להוציא בפרוצדורה פשוטה ע"י החדרת סיב אופטי עם מצלמה לפתחיה הטבעיים של בלוטת הרוק ועי מכשור זעיר להוציא את האבנים . בשיטה הקרויה סיאלאנדוסקופיה ( או אנדוסקופיה של בלוטות הרוק) בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת.

25/11/2014 | 19:54 | מאת: עליזה

תודה לך, קיבלתי תוצאות של אולטרסאונד ורשום שם "בלוטות הרוק תת לסתיות מוגדלות במרקם מעט בלתי אחיד הודגמה הרחבה בולטת של צינורות הרוק יותר בולטת שמאל בשתי הבלוטות הודגמו ריבוי אבנים" האם יש לך להוסיף עוד משהו בעקבות התוצאות ? והאם אני צריכה לעשות את הפעולה שרשמת לי? לתשובתך ממתינה ותודה מראש עליזה

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות