נזק עצבי אחרי השתלת סנטר

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

16/11/2014 | 12:36 | מאת: יוסי

עשיתי לפני כ3 וחצי חודשים ניתוח פלסטי להשתלת סנטר(לא בוטוקס) אצל מישהו מאוד מוכר והייתי מרוצה מהתוצאה.. אחרי הניתוח ועד עכשיו יש מין חוסר תחושה ומעט קשיחות בשפה התחתונה - תופעה שהייתה אמורה להיות ולהיעלם תוך כמה חודשים הבעיה היא שהתופעה כמעט ונעלמה והיא חזרה לי לא מזמן ואני מרגיש אותה במיוחד כשאני מעשן הרופא משפחה המליץ לי על קומפלקס ויטמין b ואיבופן.. ישנם עוד טיפולים תרופתיים או טבעיים (גם תזונה ותוספי תזונה)שיכולים להאיץ את הליך ההחלמה??תודה

17/11/2014 | 01:39 | מאת: ד"ר הילה קליין

יוסי שלום כפי שוודאי הוסבר לך לפני הניתוח הזזת הסנטר כרוכה בחתכים הקרובים לעצב המנטלי המעצבב את הסנטר. אי לכך אין זה נדיר שיהיה שינוי בתחושה בסנטר לאחר הניתוח. קומפלקס ויטמין B עשוי לעזור אם נלקח בסמוך לניתוח....ובאופן כללי ניתן לומר שהתחושה יכולה לחזור עד שנה - שנה וחצי מהניתוח. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות