חסימת בלוטות הרוק.

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

12/11/2014 | 03:14 | מאת: אורית

דר' הילה שלום רב, לבני בן החמש וחצי יש נקודה לבנה שאינה כואבת מתחת ללשון. היום היינו בטיפול אצל שיננית והיא אמרה שייתכן וזו חסימה של בלוטת הרוק על ידי אבן... רציתי לשאול האם כדאי לבצע התערבות ניתוחית בגיל כה צעיר, למרות שברגע הדבר אינו מפריע לו. האם ההתערבות דורשת הרדמה כללית או מקומית. תודה מראש, אורית.

17/11/2014 | 01:33 | מאת: ד"ר הילה קליין

אורית שלום הפרוצדורה להוצאת אבן קטנה מבלוטת הרוק בגישה אנדוסקופית איננה מסובכת בידים מיומנות.כיוון שאבנים נוטות לגדול כל שנה וכן לגרום לדלקות חסימתיות בבלוטות הרוק כגאי לטפל. בשל הגיל הצעיר מומלץ לבצע בעזרת סדציה ( טשטוש) עי מרדים. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות