ניתוח חשיפת ניבים כלואים

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

06/11/2014 | 15:36 | מאת: רוני

שלום אני בת 26 ויש לי 2 ניבים כלואים בלסת העליונה. כבר יש לי גשר 11 חודשים והמליצו לי לבצע עכשיו את ההליך הכירורגי. רציתי לשאול האם כדאי לעשות את הניתוח בשני השיניים בפעם אחת ... כלומר עקירה של שני הניבים החלביים וחשיפה של הניבים הכלואים ... הבנתי שהתהליך כולל תפרים והרבה זריקות הרדמה . האם כדאי לעשות את כל ההליך בבת אחת ? האם ההחלמה וההתמודדות עם הכאב תהייה מסובכת וקשה וכמה החלוקה לפעמיים תקל על זה ? האם יש צורך להתחיל טיפול אנטביוטי לפני ההליך ? תודה על העזרה

08/11/2014 | 18:57 | מאת: ד"ר הילה קליין

רוני שלום אין כלל האומר האם בהכרח כדאי לחשוף את שני הניבים או כל צד בנפרד. היתרון של לבצע הכל בפעם אחת היא חסכון בניתוח נוסף טיפול אנטיביוטי נוסף חופשת מחלה וכו'. מורכבות הניתוח תלויה בעיקר במיקומם של הניבים ובכמה עצם מכסה אותם. כדאי שתתייעצי בעניין עם הרופא/ה המנתח/ת ותוכלי להחליט מה הכי מתאים לך. בד"כ ניתנת אנטיביוטיקה לאחר החשיפה ולא לפניה. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות