אבחון סדק \שבר בלחי

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

20/10/2014 | 17:20 | מאת: כרמי

האם מדובר בצילום פנורמי רגיל שעושים ךפני טיפול שיניים או שיש להגיד לטכנאי שזה מיועד לאבחון שבר ומאוד חשוב לי להבין מתשובתך האם גם שבר בעצם הלח 0 זיגוטה) גם אפשר לראות בפנורמי או שצריך צילום אחר ואם כן איזה ( יש לי הפנייה לMRI לצילום ראש האם יראו בו שברים או רק רקמות רכות?) תודה כרמי

26/10/2014 | 21:20 | מאת: ד"ר הילה קליין

כרמי שלום כנראה שלא הבנתי את שאלתך וחשבתי שמדובר ב"עצם הלסת" זיגומה או בשמה עצם העול לא ניתן לראות בפנורמי ובד"כ נהוג לבצע צילום CT על מנת לאבחן את השבר וגם ע מנת לשלול מעורבות השבר ברצפת ארובת העין באותו הצד. ההחלטה על הטיפול בשבר זיגומה האם שמרני או ניתוחי בד"כ הינה אסתטית בלבד, כאשר העצם זזה ממקומה בד"כ תופיע שקיעה של הפנים באותו הצד , לעיתים ישנה גם הפרעה פונקציונלית. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות