ניתוח חניכיים לאחר שבוע

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

21/10/2014 | 20:58 | מאת: אלה

שלום רב, יש לי שן בינה שמאוד הפריעה לי,כל פעם אזור החניכיים מסביב התנפח וכאב מאוד, הלכתי לרופא ולאחר צילום הוא הסביר כי משהו של השן (סליחה שאיני יודעת להשתמש במונחים הנכונים) מסובך ומפותל עם עצב ואסור לעקור אותו כי זה ניתוח מאוד מסובך ואם לא ילך טוב חלק מהפה יכול להיות משותק....האופציה שהוא הציג בפני זה לחתוך- "להוציא" את האזור שעטף את השן מה שאמור גם להקל אלי וגם לפתוח מקום לשן לצאת החוצה, מאז הניתוח הקטן הזה שדרש 3 הזרקות הרדמה עבר שבוע כבר- 7 ימים מלאים, הבעיה היא שאיני יכולה ללעוס עדיין באף צד וגם אני מדברת מצחיק-לא מצליחה להבטא את האותיות ש,ס,ז וזאת מפני שאיני יכולה לסגור את השיניים עד הסוף וגם לא ליישר את הלסת, הניתוח היה בצד ימין ואת השיניים בצד שמאל איני יכולה "לאחד" ולסגור כי אז אני מן נושכת את החניכיים בצד ימין וזה כואב מאוד. את התפרים הוצאתי בטעות לבד עם הלשון, מה שמדאיג אותי שלאחר הניתוח האסיסטנטית שלו אמרה לי שיום למחרת אוכל לאכול רגיל ואפילו לא הזכירה את המצב שבו אני נמצאת עכשיו...השאלה שלי אם זה נורמלי? האם כך זה אמור להיות ופשוט תהליך ההחלמה שלי ארוך כי זה משהו אינדיבדואלי שלי? חוסר בויטמינים או משהו בסגנון? תודה מראש.

26/10/2014 | 21:25 | מאת: ד"ר הילה קליין

אלה שלום כאשר ישנה שן בינה הכלואה חלקית וגורמת לדלקות, יש צורך לעקור אותה . כריתה של החניכיים בלבד סביב הכותרת לא יפתרו את הבעיה או יגרמו לסיבוכים מהסוג שאת מתארת. הסיכון הקיים בעקירות שיני בינה תחתונות הוא סיכון לפגיעה בתחושה בשפה התחתונה , לא מדובר בשיתוק כלל אלא פגיעה תחושתית. על מנת להמנע מסיבוך שכזה מומלץ לפנות לרופא/ה מומחה/ית בתחום כירורגית פה ולסת. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות