סדק בלסת או בלחי

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

12/10/2014 | 10:39 | מאת: כרמי

מה הדרכים הקליניות לאבחן בוודאות סדק או שבר בלסת או בלחי האם שבר שלא טופל יכול להתאחות לבד? אם כן האם יש חסרונות לאיחוי טבעי והאם זה הפיך האם יכול להיות רגישות גם אחרי תקופה ארוכה

14/10/2014 | 11:00 | מאת: ד"ר הילה קליין

כרמי שלום שבר בלסת אפשר לאבחן על פי צילום פנורמי פשוט . כאשר השבר הוא ללא תזוזה או לא מושלם מה שנקרא בלשון לא רפואית "סדק" לעיתים ניתן לקבע את הלסתות זו לזו או להמליץ על תזונה דייסתית ובכך למנוע תזוזה של קוי השבר ולעודד איחוי. אך אלו מקרים בודדים. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

14/10/2014 | 12:13 | מאת: כרמי

תודה רבה על התגובה האם מדובר בצילום פנורמי רגיל שעושים ךפני טיפול שיניים או שיש להגיד לטכנאי שזה מיועד לאבחון שבר ומאוד חשוב לי להבין מתשובתך האם גם שבר בעצם הלח 0 זיגוטה) גם אפשר לראות בפנורמי או שצריך צילום אחר ואם כן איזה ( יש לי הפנייה לMRI לצילום ראש האם יראו בו שברים או רק רקמות רכות?) תודה כרמי

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות