ליקוי במפרק הלסת

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

04/10/2014 | 16:51 | מאת: סיגלית

מזה שנים אני סובלת מקליקים במפרק הלסת, בשנה האחרונה המצב החמיר ואני לא תמיד מצליחה לפתוח את הפה בעיקר בבוקר לאחר השינה, ואני לוחצת בצידי הלסת והיא משתחררת. גם במהלך היום כשאני מאוד מרוכזת במשהו זה קורה לי. במרפאת פה ולסת של בי"ח כרמל נעשה לי סד גמיש, אני ישנה איתו אך באמצע הלילה אני מורידה אותו כי הוא מפריע לי למרות שהוא לא לוחץ לאחר שהתאימו לי אותו לאחר מספר ביקורות. הרופאה אמרה שהיא שוקלת לעשות סד קשיח. ושאלתי היא מה האפשרויות לטפל בבעיה חוץ מסד או ניתוח?

14/10/2014 | 10:44 | מאת: ד"ר הילה קליין

בעיה במפרק הלסת הכוללת קליקים והגבלה בפתיחת הפה נובעת מפריקה קדמית של הדיסק המפרקי ללא יכולת חזרה. ישנם טיפולים שמרניים הכוללים סד לילה ופזיותרפיה כמו כן טיפולים התערבותיים הכוללים שטיפות מפרק וארתרוסקופיה שהם פולשניים אך אינם ניתוח ועשויים לסייע במקרים כאלו. אינני יודעת האם סד לילה הוא הטיפול עבורך אך בכל מקרה סד לילה רך איננו טיפול לבעיה במפרק הלסת. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות