אפתה בפרנום התחתון

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

18/09/2014 | 11:26 | מאת: אביבית

שלום, אני סובלת מאפתות כרוניות. לפני כשבועיים , יצאה לי אפתה בפרנום התחתון ולידה אפתה נוספת על חניכיים תחתונות. השתמשתי באורוקורט אך הפצע על הפרנום טרם הגליד. לפני 3 ימים השתמשתי במקלון שאמור לסייע להחלמה המהירה של הפצע אך הוא סייע רק בהעלמת צבעו הלבן של הפצע. כעת נוצר לי חור בפרנום ומעט אדמומיות סביבו. עדיין יש תחושת כאב שמורגשת בעיקר על החניכיים. האם החלמתו של פצע על הפרנום אורכת יותר זמן? מדוע נוצר לי חור? בדרך כלל האפתות מתרפאות תוך שבוע (בסיוע של משחת האורוקורט). מה עליי לעשות? תודה

23/09/2014 | 09:00 | מאת: ד"ר הילה קליין

אביבית שלום האם ביצעת בירור למה הנך סובלת מאפטות? ספירת דם, B12 , ברזל חומצה פולית? האם את מעשנת באופן כללי ניתן לומר שכיבים או אפטות בחלל הפה מחלימים בין 7-14 יום. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

24/09/2014 | 18:09 | מאת: אביבית

שלום אינני מעשנת כלל , צורכת אלכוהול לעיתים רחוקות ומקפידה בשתיית תה ירוק. B12 וברזל יחסית נמוכים. אני סובלת מאפתות מגיל צעיר מאז שהיה לי גשר בשיניים. האפתות נוטות להופיע בעיקר בתקופות של לחץ או מתח נפשי. ידוע לי שאין סיבה קונקרטית אחת להופעתן. הכיב שלי עדיין קיים ומעט מציק. נבדקתי ע"י רופא שיניים ורופא משפחה ושניהם טענו שהפצע לא נראה חשוד אלא כיב בהחלמה . מבדיקה שעשיתי בגוגל , ראיתי כי אפתות גדולות מצריכות החלמה ארוכה יותר של 4-6 שבועות. תור למומחה פה ולסת יש רק לנובמבר מה שלא מסייע לי כעת. האפתה שלי גדולה וממוקמת בחיבור שבין השפה לחניכיים התחתונות והיא יצרה לי חור. כעת היא הפכה שוב לבנה אך שטוחה יותר ועברו שבועיים וחצי מאז הופעתה.

26/10/2014 | 21:30 | מאת: ד"ר הילה קליין

B12 נמוך ואפילו תקין בגבול הנמוך עשוי לתרום ליצירת אפטות . נסי לצרוך B12 בכדורי מציצה ( יש של solgar ) בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות