טיפולים

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

14/09/2014 | 20:18 | מאת: אדן

יש לי בעייה יש לי שן שעברה הארכת כותרת אני קצת לפני שיקום , והייתי שלשום אצל השיננית : יכול להיות שזה צירוף מקרים או שזה קשור , ומהיום התחילו כאב/רגישות באותה השן האם זה יכול להיות או שזה יכול להיות קשור שהשיננית נגעה בה , אני פשוט לא רוצה איזה תרופה כי שבועיים שוב עושים לי ניתוח הארכת כותרת בשן אחרת בצד שני , ופוחדת שקרה משהו ויצטרכו בסופו לעקור גם את השן הנ"ל מה כדאי לעשות ? והאם יש מקרים כאלה שבאמת עושים את כל השלבים עד הכתר הזמני לפני המדידות לכתר הקבוע ופתאום משהו השתבש?

18/09/2014 | 18:30 | מאת: אדן

בהמשך לכתיבתי אתמול בקשר לכאבים אחרי שיננית ואחרי הארכת כותרת נתנו לי תרופות בינתיים אבל יש מצבים שיכול להיות שגם אחרי הניתוח יהיה כשלון ? כלומר הארכת כותרת אילו מקרים באמת יכולה להכשל?

23/09/2014 | 09:06 | מאת: ד"ר הילה קליין

אדן שלום אני מבינה שעברת הארכת כותרת בשן ומניחה ששן זו עברה טיפול שורש. שיניים שעברו טיפול שורש הינן פריכות יותר ונוטות לשברים או לסדקים וגם טיפולי שורש עשויים להכשל ואז ישנם כאבים. אני לא אומרת שזה בהכרח המקרה אצלך וייתכן גם שהכאבים נובעים מהניתוח עצמו. אך תמיד עשוי להיות מצב שבו הטיפול נכשל וצריך לחשוב על אלטרנטיבהאחרת. אף טיפול לא מבטיח 100% הצלחה. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות