שיקום לאחר שתל והארכת כותרת שאלה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

05/09/2014 | 20:25 | מאת: שירה

שלום רציתי לשאול האם קורה משהו בהמתנה של ניתוח שתל + הארכת כותרת בהמשך שיקום לאחר כחצי שנה במקום חודשיים-שלושה (מדובר בלסת תחתונה). האם המתנה זו יכולה לעשות נזק או אלה טווחים שעדיין בסדר? פשוט אני נאלצת להמתין בגלל עיכובים למיניהם שאני נאלצת להמתין זמן זה. ובמקום של הארכת כותרת ברור שיש כתר זמני.

08/09/2014 | 08:57 | מאת: ד"ר הילה קליין

שירה שלום באופן עקרוני אם ישנו כתר זמני תקין והנך שומרת על הגיינה טובה במקום לא אמורות להווצר בעיות. אך כתרים זמניים עשויים מעצמם במשך הזמן לתרום לדלקת חניכיים מקומית ולעיתים לשנות את מצב הארכת הכותרת שבוצעה. אם ניתן עדף שלא לדחות את הטיפול. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות