הצטברות פלאק/חיידקים

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

02/09/2014 | 16:56 | מאת: שלום

שלום, אני סובל מריח נוראי מהלשון שכנראה נובע מהצטברות חיידקים/פלאק. כנראה שאני מייצר אותו יותר מבן אדם רגיל נורמלי כי אני שומר על היגיינת פה גבוה מאוד שכוללת צחצוח שיניים ולשון עם מנקה לשון מיוחד ושימוש בחוט דנטאלי על בסיס יומיומי ושיננית מידי חצי שנה. האם אפשר לטפל בפלאק הזה בעזרת שטיפות מיוחדות או כדורים? כל הזמן הלשון מרגישה לי דביקה ומלאה בשכבת חיידקים שגורמת לי ריח רע. המון תודה

08/09/2014 | 08:54 | מאת: ד"ר הילה קליין

ריח רע מהפה עשוי לנבוע מפלאק ובעיות שיניים וחניכיים במקום הראשון ולכן יש לפנות לרופא שיניים לצורך בדיקה ראשונית וניקוי אבן. במידה ואתה שומר על הגיינה / טיפולי שיננית סדירים ועדיין ישנו ריח רע. יש לבדוק אופציות נוספות כמו זיהום בסינוסים - פנה לבדיקת אאג או בעיה במערכת העיכול - פנה למומחה גסטרו. כמובן שישנן שטיפות פה מסויימות המתימרות לנטרל את ריח הפה אך הן פותרות נקודתית לא את מקור הבעיה. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות