בעיה בפנים השפה העליונה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

01/09/2014 | 03:32 | מאת: דרור

שלום ד"ר קליין לפני כמה ימים הופיע לי פצעון בשפה העליונה, אבל מבפנים. דמוי "ח'צקון" - כלומר עם נקודה לבנה וקצת מלא (לא אפתה) מזה כמה שנים יוצא לי פעם בכמה זמן פצעון,אני לוחץ עליו, מתוכו יוצא קצת לבן וזהו, הפעם אתמול בלילה(אחרי יומיים שהופיעה הפצעון) התנפחה לי השפה העליונה בצד אחד, ובבוקר לאחר כמה שעות התנפח לי גם הלחי ואני מרגיש נפיחות גם באף. הופנתי למיון הבוקר ,במיון ושלחו אותי ל 2 רופאים. תחילה בדק אותי רופא פה ולסת, והוא אמר שהוא מרגיש את הפצע. אבל בגלל שהאזור נפוח,שאעשה שטיפות עם חומר שנתן לי, ושזה אולי תחילתה שלדלקת. ושעוד 10ימים אגיע,ואם יהיה הפצע עדיין ישלחו אותו לביופסיה. לאחר מכן הונפתי לאף אוזן גרון- לאחר שנייה שהסתכל-הוא קבע שזה וירוס, ואמר לי שזה יעבור לבד. 2 הרופאים לא הכירו בתיאור שלי לגבי "הח'צקונים בפה" ואמרו שלא יודעים על בעיה כזאת, האם את מכירה את התיאור שלי לגבי הבעיה של "החצקון"? לי יש הרגשה שאולי זה זיהום מכך שנגעתי בפצע (הבדיקות דם לא העידו על זיהום) הודה להתייחסותך תודה רבה

08/09/2014 | 08:49 | מאת: ד"ר הילה קליין

דרור שלום כדאי להבדק באופן מסודר אצל מומחה/ית כירורגית פה ולסת. ורצוי אף לבצע צילומים דנטליים. על מנת לשלול זיהום או פיסטולה ממקור דנטלי. כמו כן יש לשלול זיהום או ציסטה שמקורה בעור העשויה להתבטא גם כנפיחות בשפה. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות