היצרות חוזרת של בלוטות רוק

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

06/09/2014 | 07:05 | מאת: שירה

שלום רב, בעבר עברתי ניתוח עם אנדוסקופ בלחי אחת בגלל היצרות של בלוטות רוק. כשלוש שנים אחרי הטיפול ההוא, התופעה חזרה ואף החמירה במספר התדירויות. הבעיה קיימית בשני צידי הלחיים ומתרחשת פעם בשבוע שבועיים (בעבר זה קרה פעם בחודשיים). למי אני פונה לייעוץ? האם יש תרופה שאפשר להשתמש בה ללא צורך בניתוח? אציין עוד עובדה חשובה: אני עוברת טיפולי פריון שלא סובלים דיחוי, וידוע שלא כל תרופה ניתן ליטול בתהליך ו/או לקחת חומרי הרדמה בניתוח כפי שעברתי. בהתחשב במצב, מה האופציות שיש לי כרגע לטיפול או לפחות להקל זמנית על הנפיחויות? זה ממש מציק לי ביום יום, מתחיל בעקצוץ בצד שקרוב לאוזן מנפח את הפנים, ובמיוחד באכילה, ונמשך כיום שלם. אשמח לפתרונות מה לעשות. תודה, שירה

08/09/2014 | 09:05 | מאת: ד"ר הילה קליין

שירה שלום אנשים שנוטים לפתח היצרויות בדרכי הרוק , עשויים לפתח היצרויות נוספות במהלך החיים באותה הבלוטה או בבלוטות נוספות. באופן כללי ניתן לומר כי מומלץ להיות במעקב היכן ביצעת את האנדוסקופיה ולהמשיך לטפל באנדוסקופיות נוספות בכל היצרות לגופה. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

08/09/2014 | 12:15 | מאת: שירה

בזמנו הפנה אותי פרופ' תלמי, מומחה אף אוזן גרון שכבר לא בקופ"ח שלי, לצערי, למרפאת תל השומר לד"ר רחימא, שלא נמצא באיזור שלי ובוצע שם ניתוח באנדוסקופ באשפוז. לאיזה מומחה אני פונה עכשיו והאם הוא בהתמחות אף אוזן גרון? תוכלי להמליץ על מישהו באיזור המרכז? האם היצרות בבלוטות רוק מצריכה בהכרח ניתוח כל כמה שנים או שיש טיפול תרופתי? תודה.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות