ריור מרובה תינוקת בת חודש וחצי

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

09/08/2014 | 03:12 | מאת: ספיר

שלום רב, התינוקת שלי בת 7 שבועות ובשבועיים האחרונים היא סובלת מריור רב. במהלך הימים האחרונים חלה החרפה במצבה עד כדי כך שהרוק מפריעה לשינתה, היא נרדמת באופן עמוק על הידיים וכאשר משכיבים אותה היא מתעוררת ומתאמצת לבלוע את הרוק תוך כדי תנועות גפיים מרובות. כמו כן, בכל לילה היא מתעוררת מספר פעמים ונחנקת מהרוק שלה. כאשר מרימים אותה היא משתנקת , לאחר מכן נושמת בכבדות ונרדמת (יש לציין שהכתף מלאה ברוק כאשר מרימים אותה ואף תופעת הריור ניכרת בעיקר משעות הערב עד הבוקר). ממה לדעתך ביתי סובלת? אשמח לתשובה ודרכי טיפול בהתאם. תודה רבה, ספיר.

15/08/2014 | 11:53 | מאת: ד"ר הילה קליין

ספיר שלום זה לא נדיר כי תנוקות מריירים. בד"כ הרקע הוא בקיעת שיניים ולפעמים אפילו פצע בפה. אמנם גיל חודש וחצי מוקדם מידי לבקיעת השן הראשונה, אבל לעיתים ישנם תינוקות הנולדים עם שן נשירה בפה. כדאי לבדוק אצל רופא שיניים לילדים (את גם יכולה לנסות להסתכ לבד בזמן שהיא בוכה / מפהקת ) האם אין פצע/ ציסטה / שן שבוקעת לפני הזמן הגורמים לה לרייר. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסתות

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות