ביופסיה בלוטת רוק לשפה נפוחה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

10/08/2014 | 20:34 | מאת: אורח

לפני כשנה קמתי בבוקר עם חצי שפה נפוחה מאד, שעד אחר הצהריים חזרה לגודל רגיל. כחצי שנה אחרי, קמתי בבוקר בדיוק אותו דבר - חצי שפה נפוחה מאד ועד אחר הצהריים לא היה לזה זכר. לפני כחודש זה קרה שוב - רק הפעם זאת היתה חצי השפה השניה, והנפיחות היתה קטנה הרבה הרבה יותר. עם זאת, הנפיחות עברה לחלוטין רק לאחר כשבוע. הפעם הזאת הייתי אצל רופאה מומחית לרופאת הפה והיא אמרה שמדובר בחסימה של בלוטת רוק ליד השפה. היא רשמה: "נפיחות קטנה עד 2מ"מ מורגשת היטב במישוש. הרקמה מעט אריתמטוטית ובקצה נצפה תפליט צהבהב וצמיגי. יתכן דלקת והיפיפרפלסיה בבלוטת רוק קטנה על רקע חסימתי." היא הפנתה אותי לכירוג פה ולסת לאקסיזיה וביופסיה. א. מה דעתכם על ההבחנה? ב. מה ההליך של לקיחת הביופסיה? אני ממש ממש מפחד מזה. האם יש כאבים אח"כ? האם ניתן לאכול נורמלי? האם למחרת ניתן ללכת לעבודה?

15/08/2014 | 12:00 | מאת: ד"ר הילה קליין

רירית הפה והשפה משופעות בבלוטות רוק קטנות. בעיקר בשפה התחתונה ישנה אפשרות לפציעה של אחת מהבלוטות עי נשיכה או במקרה הרבה יותר נדיר חסימה של אחת מהן. ואז הצטברות רוק ונפיחות. אני לא יודעת האם זה המקרה אצלך כי הסיפור של נפיחות פתאומית שחולפת אחרי פחות מיום מתאיה יותר לתגובה אלרגית , אבל קשה לומר מבלי לראות את השפה. כפי שהבנתי הרופאה שבדקה אותך גילתה גו כלשהו בשפה החשוד כבלוטת רוק חסומה, תהליך ההוצאה = אקסיזיה הוא פשוט מאד , אם כי צפויה נפיחות בשפה למספר ימים. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסתות

15/08/2014 | 16:06 | מאת: אורח

כירוג פה ולסת יכול לבדוק אלרגיה? יש לציין שמדובר בשפה העליונה ולא התחתונה. כרגע אני לא חושב שיש נפיחות, אבל הבנתי מהרופאה שבדקה אותי שכדאי בכל מקרה שהרופא יבצע את האקסיזיה.

15/08/2014 | 16:09 | מאת: אורח

העובדה שהנפיחות באה אבל גם הולכת - יכולה לשלול אפשרות למחלה קשה?

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות