אנדוסקופיה של בלוטת הרוק

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

05/08/2014 | 21:30 | מאת: מורן

שלום ד"ר הילה, עברתי אצלך ברמב"ם הוצאה של אבן מבלוטת הרוק בצד ימין בגישה אנדוסקופית משולבת עם הכנסת צינורית. את הניתוח עברתי לפני חודש וחמישה ימים. רציתי לדעת אם אני עדיין אמורה להרגיש כאב כלשהו? אני מקפידה על שתייה של 2 ליטר ביום כמו שביקשת אבל עדין שמתי לב שבזמן שאני אוכלת הבלוטה מתנפחת וכואבת ולאחר שאני קצת מעסה אותה הנפיחות יורדת. האם זה בסדר? תודה!

06/08/2014 | 01:44 | מאת: ד"ר הילה קליין

מורן שלום לעיתים לאחר הוצאה של אבן מהבלוטה לוקח זמן עד שהיא חוזרת לתפקוד מלא. במידה ואת מעסה את הבלוטה והנפיחות יורדת ככול הנראה קיימת היצרות כלשי במקום בו הוצאה האבן אבל החסימה היא חלקית כיוון שהבלוטה מתרוקנת. במידה והקפדת לצרוך מספיק נוזלים ב3-4 שבועות שלאחר הניתוח תופעה זו אמורה לחלוף. במידה וההיצרות עדיין מציקה יש לחזור לביקורת. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

06/08/2014 | 11:40 | מאת: מורן

האם הנפיחות אחרי חודש וכמה ימים אמורה להיעלם לגמרי? אחרי כמה זמן אמורה נפיחות הבלוטה להיעלם לגמרי?

15/08/2014 | 11:45 | מאת: ד"ר הילה קליין

מורן שלופ זה תלוי בנזק שנגרם לבלוטה עקב החסימה / בתפקודה / ובקוטר צינור ההפרשה. אם אין שיפור לאחר יותר מחודש יש להגיע לבדיקה. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסתות

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות