הסרת שורש משן 46 בעקבות סדק בשן

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

22/07/2014 | 13:55 | מאת: אלה

שלום, עברתי ניתוח להוצאת ציסטה בין שיני 46 ן 45 . לאחר הוצאת הציסטה (כחודש אחרי) נוצרה פיסטולה עם מוגלה שנראית בעין בחניכיים מתחת לשן 46. הכירורג אמר שיש 2 אפשרויות: לעשות ניתוח ולהוציא את השורש הסדוק והשן תשאר עם שורש אחד בלבד. מה שמטריד אותי בהצעה זו שאמר שיווצר רווח בין השן לחניכיים של מילימטר ,שניים ואצטרך להקפיד לנקות עם מברשת מסביב לשן כדי להוציא את שיירי המזון. נשמע לי בעייתי לתחזק ונשמע שהשן יכולה בקלות להפגע אם נכנסים שיירי מזון . אופציה שנייה לעקור את השן. אשמח לחוות דעתך. תודה, אלה.

23/07/2014 | 18:00 | מאת: ד"ר הילה קליין

אלה שלום במצבים מסוג אלו אני ממליצה לעקר את השן . כיוון שלכריתת שורש אין אחוזי הצלחה גבוהים במהלך כרתת השורש נגרם נזק נוסף לעצם עובדה המקשה על ביצוע שתלים עתידיים. במידת האפשר כדאי לבצע עקירה + שתלים. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות