רמת PH של הרוק

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

16/07/2014 | 01:18 | מאת: משה

שלום ד"ר, מה יכול לגרום לרוק להיות בסיסי מידי (PH 8.5-9) ? האם יש טיפול שיכול לאזן את הPH לרמה נורמלית באזור ה-7? אני שואל כיוון שהרוק שלי מאוד בסיסי וזה גורם אצלי לריח רע מהלשון. לא ריח שקשור לבעיית חניכיים.

23/07/2014 | 17:54 | מאת: ד"ר הילה קליין

משה שלום הרוק בעקרון אמור להיות בסיסי על מנת לסתור חומציות בחלל הפה . כיצד מדדת את PH של הרוק? האם זה נעשה עי בדיקת מעבדה? מה בדיוק הבעיות מהן אתה סובל? פרט קצת יותר ואנסה לענית. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

23/07/2014 | 18:21 | מאת: משה

מדדתי את הph על ידי נייר לקמוס מיוחד שמשנה את הצבע לפי ה ph. אני סובל בעיקר מריח על הלשון. בדיקה מעניינת ופשוטה שעשיתי זה מציצת פרוסת לימון או צחצוח לשון עם מיץ לימון טרי מעלימה לחלוטין את הריח באופן זמני. יכול להיות שהph הגבוה הזה של הרוק נובע מאיזשהי בעיה פנימית בגוף אולי במערכת העיכול. אינני יודע. אני רק יודע את התוצאה והתוצאה היא ph בערכים של 8.5 כמעט 9. אני משוכנע שאם אצליח לאזן את הרמה הזאת לרמה נורמלית של קצת מעל 7 אפתור את הבעיה.

29/07/2014 | 13:33 | מאת: ד"ר הילה קליין

משה שלום ריח רע בפה עשוי לנבוע ממספר גורמים בינהם : רקבון בשיניים- עששת , בעיות בחניכיים בעיות בסינוסים- סינוסיטיס או בעיות במערכת העיכול. אינני יודעת מדוע הרוק בפיך בסיסי כל כך בד"כ הרוק בסיסי על מנת לסתור חומצות או חומציות המתפתחת בעקבות אכילה. כדאי לבדוק האם לא קיימת בעיה במע העיכול. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות