ציסטה סינוביאלית

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

06/07/2014 | 19:55 | מאת: לילך

שלום רב! נשלחתי לבדיקת MRI כמעקב לאחר גידול בנזאזופריקס (12 שנה לאחר הקרנות). בוצע MRI לוע ופנים. אחד הממצאים מאד מטריד אותי: "קדמית לאפרכסת ומתחת לעור מודגמת רקמה מעוגלת..מדובר בתהליך ציסטי אשר כן קשור לTMJ משמאל, בTMJ משמאל בT2 נראה נוזל רב והתהליך המעוגל קדמית לאפרכסת הינה כנראה צ'יסטה סינוביאלית שיצאה מהTMJ משמאל. מדובר לדעתי בתהליך שפיר וניתן גם לדגום את הנוזל מתוך התהליך הציסטי שהוא תת עורי קדמית לאפרכסת". קיבלתי את תשובות הבדיקה לפני כמה ימים..עדיין לא הגעתי למרפאה עם התשובה ובנתיים..לפני יומיים יצא לי במקום המתואר (צד שמאל צמוד לאוזן) בליטה/מין גולה כזאת?! מה זה אומר? האם זה מסוכן? מה הטיפול לכזה דבר? העניין מחייב ניתוח? אני ממש בלחץ..לא יודעת מה לעשות כרגע. התור שלי לרופאים באאג עם התשובה הוא רק עוד שבוע וחצי..כדאי לנסות להקדים? אציין שקצת לפני בדיקת הMRI עברתי טיפול שורש בצד השמאלי בפה. האם יש קשר? תודה מראש, לילך.

14/07/2014 | 07:47 | מאת: ד"ר הילה קליין

לילך שלום להמשך טיפול בציסטה ממקור מפרק הלסת כדאי לפנות תחילה למומחה בכירורגיתפה ולסת כיוון שאאג לא יטפל בזה. יש צורך בשלב ראשון לבצע שאיבה לצורך אבחנה. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגי פה ולסתות

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות