ניתוח בלסת

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

23/06/2014 | 22:10 | מאת: רויטל

ד"ר הילה, שלום רב הבן שלי בן 4.5, עבר לפני 3 שנים שני ניתוחי מאסטואידקטומי. אחרי חצי שנה עבר ניתוח נוסף להסרת שקדים ובו פיתח יתר חום ממאיר, שבמהלכו ננעללו לו השרירים ופתחו לו את הפה בכוח על מנת לבצע את הניתוח. לאחר התאוששות מהניתוח, שמנו לב כי קיימת מגבלה בפתיחת הפה. כל רופא שפנינו אליו, אמר לנו שזה עצבים שנפגעו ושעם השנים זה יסתדר לבד. היום, לאחר יאוש ממצבו, לקחנו אותו למומחה פה ולסת בבית חולים ברזילי, שם בוצע לו צילום פנורמי. באבחנת הרופא, נאמר לנו כי עקב המאסטואידיטיס שהיה לו, עצם מפרק הלסת פשוט הפכה לעצם אחת שלמה ואין מפרק, לכן יש קושי בפתיחת הלסת כמו גם עיוות בפנים עקב אסימטריה בצמיחת הלסת (הצד השמאלי גודל והימני לא). הופננו לבצע CT ולחזור עם התוצאות למרפאה בברזילי. אשמח אם תוכלי לכוון אותי מהם הפתרונות שניתן למצוא בסיטואציה כזו. כמו כן, אודה לך על המלצה לרופאים מומחים בתחום שנוכל להתייעץ איתם. בתודה מראש ובכבוד רב, רויטל

13/07/2014 | 10:46 | מאת: ד"ר הילה קליין

רויטל שלום אנקילוזה של המפרק - חיבור של המפרק עם עצם בסיס הגולגולת והפיכתה למקשה אחת גורמת לשתי בעיות מרכזיות בשלב גדילת הילד. 1. הגבלה בפתיחת הפה. 2. גדילה א סימטרית של הלסת התחתונה , כאשר הצד המוגבל איננו מתפתח . אי לכך יש לכרות את האזור שעבר חיבור בניתוח ולשחזר את מפרק הלסת בד"כ בגיל זה ע"י צלע. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסתות

13/07/2014 | 19:34 | מאת: רויטל

הילה תודה על תשובתך. מי מומחה בארץ הניתוחים מהסוג הזה? היום היינו בביקורת בבית חולים ואמרו לנו שניתוחים מהסוג הזה די נדירים ואין ממש מומחה בעניין.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות