טריזמוס

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

22/06/2014 | 15:45 | מאת: יעל

שלום רב, לפני כשלוש שנים התחילו לצמוח לי שתי שיני בינה עליונות. כאשר הגעתי לרופא, אמר כי כרגע המצב דלקתי ולא ניתן לבצע עקירה ועל כן עליי לקחת אנטיביוטיקה ובסיום הטיפול להגיע שוב. מאחר והכאבים נפסקו לא ייחסתי חשיבות לעניין ולאחר סיום נטילת האנטיביוטיקה לא הגעתי לעקירה. לאחר זמן מה הרגשתי הגבלה בפתיחת הפה. מצב זה נמשך אצלי כבר כשנתיים וחצי. הפה נפתח כ-2 ס"מ. כשמנסה לפתוח זה מלווה בכאב. מה יכול להיות הפתרון למצב? מישהו אמר לי שזריקות בוטוקס יכולות לעזור שכן משתקות את השרירים? האם ווליום גם יכול לעזור? אם אבצע טיפול בהרדמה מלאה והפה יפתח במהלך ההרדמה, האם יחזור לקדמותו כאשר ההרדמה תפוג? אודה לתשובה..

13/07/2014 | 09:36 | מאת: ד"ר הילה קליין

יעל שלום לצורך התווית תכנית טיפול יש לוודא האם ההגבלה בפתיחת הפה הינה על רקע כאב בלבד , שכן אז ישנה אפשרות לטיפול ע"י פזיותרפיה / סד לילה ועוד טיפולים שמרניים לבעיות מפרק. או שההגבלה היא מכאנית ( כלומר שגם בכוח או בהרדמה כללית לא ניתן לפתוח את הפה ) שאז הטיפול מראש הוא ניתוחי. רצוי שתגשי להבדק אצל כירורג/ית פה ולסת המתמחים בבעיות במפרק הלסת בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסתות

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות