תהליך פרי-אפיקלי בשן עם טיפול שורש

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

25/06/2014 | 18:40 | מאת: אורית

שלום רב, בת 45. שן 15 עברה טיפול שורש לפני 12 שנה. לא נעשה כתר בשן, אלא סתימת שורש גוטה פרקה ומלט על בסיס גלס יונומר, וסתימה קבועה. אורך התעלות: 22 מ"מ, והן מורחבות מאד (ל 50 ). כעבור שנתיים מהטיפול (כלומר לפני 10 שנים) בצילום פרי-אפיקלי, התגלה תהליך פרי-אפיקלי. התהליך הוא כרוני. יש גם ספיגה אפיקאלית. ואולי פריצה דיסטלית של השורש. הייתי במעקב רנטגני, ועם השנים הנגע קצת גדל, והגיע לגודל של כנראה 10-12 מ"מ. אבל בשנתיים האחרונות הוא לא גדל. אין לי שום סימפטומים מהאיזור, ואין כיסים באיזור (כך שהשורש לא סדוק). לפני חודש נשברה חתיכה קטנה מהשן. כך שאטימות השן פחתה, ויש צורך לטפל. אני במצב בריאותי כללי לא מיטבי. ובנוסף, יש לי קלוסטרידיום דיפיציל, ולכן בעיה בנטילת אנטיביוטיקה. מבין אופציות הטיפול השונות ( חידוש טיפול שורש, ניתוח כירורגי, עקירה, וכו'), איזו א. הכי פחות מסכנת בהזדהמות עם חיידקים, ובהגעה לצורך בנטילת אנטיביוטיקה ? ב. יש לה הכי הרבה סיכוי לסלק את הזיהום. מה הסיכון שפתיחה שם תגרום לחיידקים לנדוד ולהתפשט עוד יותר, לאיזורים סמוכים? גם אם יסולקו כל החיידקים מתעלת השורש, איך מסלקים את החיידקים האקסטרה-רדיקולריים, שכבר נמצאים מחוץ לתעלה ולשורש (בריקמה מסביב לחוד השורש) ? תודה מראש

13/07/2014 | 10:50 | מאת: ד"ר הילה קליין

אורית שלום תהליך במיסב השורש בקוטר של מעל לס"מ ייתכן ולא יתרפא לגמרי עי טיפול שורש בלבד וייתכן ויהיה צורך בהוצאתו בדרך כירורגית - כריתה של חוד השורש או עקירת השן כולה תלוי במצבה. לגבי סיכויי הצלחת טיפולי שורש רצוי שתפני לפורום העוסק בטיפולים כאלו. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסתות

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות