עקירת שן בינה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

08/04/2014 | 11:44 | מאת: איציק

שלום רב, לאחר בדיקה אצל כירורג בקופת החולים, קיבלתי הפנייה למחלקת פה ולסת לצורך עקירת שן בינה תחתונה כלואה (רק הכותרת הייתה חשופה) שקרובה מעט לעצב. בסופו של דבר, ביצעתי את העקירה אצל רופא פרטי שמבצע טיפולים כאלה, אך איננו מומחה פה ולסת. לאחר העקירה (חשוב לציין שהשן עצמה יצאה שלמה), היו לי כאבים נורא חזקים (מעין דקירות) מתחת ללשון בעת בליעה, שהתבררו כעצם שבורה שהרופא הוציא לי אותה (אחרי שבוע של סבל שלא הצליח לאבחן את הבעיה) והרגשתי הקלה משמעותית. לאחר מכן המשכתי להרגיש מעין דקירות קלות בחניכיים שהתבררו כחתיכות נוספות של עצם שגם אותם הרופא הוציא בסופו דל דבר, אך נשארה חתיכת עצם חשופה (שיוצאת מהחניכיים באיזור העקירה) שהרופא אמר שזה חלק מהעצם שאמור להתאחות (הוא ניסה להוציא את זה ולא הצליח) למרות שכבר עברו שלושה שבועות וזה עדיין נשאר אותו דבר. זה אמנם לא כואב אבל מעט דוקר ומציק. האם זה הגיוני שיש חתיכות עצם שבורות באיזור העקירה? והאם זה הגיוני שיש חתיכת עצם בולטת החוצה כתוצאה מהעקירה? אני חושש שהרופא עשה קצת עבודה מרושלת. אשמח מאוד לחוות דעת. תודה מראש.

17/04/2014 | 21:58 | מאת: ד"ר הילה קליין

איציק שלום לאחר עקירת שן בינה , בעיקר עקירה קשה או טראומטית , עשויים להרגיש זיזי עצם חדים באזור המכתשית. מומלץ לגשת לרופא שעקר את השן, במידה ואיננו מסוגל לפתור את הבעיה רצוי שיפנה אותך לכירורג מומחה. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסתות

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות