בלוטה מוגדלת 4 חודשים לאחר אנדוסקופיה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

09/04/2014 | 14:50 | מאת: טוביה

שלום רב, לפני 4 חודשים עברתי אנדוסקופיה להוצאת אבנים מבלוטת רוק לסתית. כעת הבלוטה מוגדלת. מה הן הסיבות האפשריות לתופעה זו? אבקש לציין שלפני שבועיים עברתי עקירת שן באותו צד של הבלוטה המטופלת ומייד אח"כ הבלוטה גדלה. לא ברור לי אם יש קשר, אבל החלטתי לציין בכל זאת. בתודה מראש,

17/04/2014 | 22:08 | מאת: ד"ר הילה קליין

טוביה שלום באזור בלוטת הרוק התת לסתית ישנן גם קשריות לימפה תת לסתיות אשר גדלות כתגובה לזיהום או ניתוח ( במקרה שלך עקירות שיני הבינה). יכול מאד להיות שהנפיחות נובעת מהגדלת קשריות הלימפה בעקבות העקירה. כמו כן לא ניתן לשלול כי אין מדובר בחסימה חוזרת של הבלוטה. במידה והנפיחות איננה חולפת כדאי לבצע מעקב US. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסתות

25/04/2014 | 09:30 | מאת: טוביה

תודה רבה!!!

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות