חריקת שיניים - טיפול תרופתי

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

06/04/2014 | 17:43 | מאת: עדי

שלום, מזה 5 חודשים אני סובלת מכאבים חזקים בלסת בעת פיהוק ופתיחת פה רחבה. לאחר צילום פנורמי, טענו הרופאים שמקור הבעיה הוא בשן בינה כלואה והחליטו לעקור לי אותה, ועוד שן בינה בצד שמאל. יומיים לאחר העקירה, עקב התנפחות עצומה באזור העקירה, שהתפתחה לאזור הצוות והפריעה לבליעה, אושפזתי בבית חולים למשך 4 ימים. חודש לאחר העקירה, עדיין יש כאבים, אפילו יותר חזקים, ולאחר שהופניתי סוף סוף לרופאה המתמחה בפה ולסת, אמרו לי שאני כנראה חורקת שיניים בלילה. מאחר ואני מתגייסת בעוד פחות מחודש, הרופאה המליצה על טיפול תרופתי באותופן 400 פעמיים ביום (ותרגילים בעת השפעת התרופה), וחימום. מאחר והתרופה אינה נמצאת בסל הבריאות, רציתי לשאול האם קיימת תרופה דומה, שכן נמצאת בסל ותחסוך לי קצת את ההוצאה אך עדיין תעשה את הפעולה הנדרשת?

08/04/2014 | 06:08 | מאת: ד"ר הילה קליין

עדי שלום כאשר מטפלים במפרק הלסת מומלץ להוועץ עם מומחה/ית בכירורית פה ולסת המתמחים בנושא. הטיפול איננו בהכרח רק תרופתי. באופן כללי ניתן לומר שאת האתופן אפשר להחליף באדוויל ג'ל ( לא ביחד עם האתופן) בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסתות

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות