תנועות מפרק שורש כף היד והאצבעות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

28/08/2016 | 22:22 | מאת: אביאל

דר שלום, קראתי רבות על מה שנקרא MUSCLE TENSION LENTH. אבל עדיין לא מובן לי :ב-ABDUCTION ו ADDUCTION של מפרק שורש כף היד ,אני לא משנה את אורך השרירים באמה שאחראים על תנועה זו (נראה לי),אז למה כשעושים את אחת מתנועות אלו מרגישים שיש לאצבעות פחות כוח כשמעלים ומורידים אותם על שולחן נגיד? תודה רבה נב-השריר הפושט באמה שמגיע לאצבעות 2-5 לא משתתף בתנועות אילו נכון? תודה רבה רבה

29/08/2016 | 06:39 | מאת: ד"ר יעקב פעילן

כל השרירים משתתפים במידה זו או אחרת. הטיה אולנרית נעשית בעיקר ע"י ECU FCU והטיה רדיאלית בעיקר ע"י FCR ECRB ECRL לא יודע למה הכוונה בשרירי הפושט. בברכה ד"ר יעקב פעילן

29/08/2016 | 11:29 | מאת: אביאל

שנקרא באנגלית extensor digitorum PROFUNDUS' השריר שגידיו יוצאים לאצבעות 2-5,האם גם הוא משתתף בהטיה אולנרית ורדיאלית? שריר זה גם מרים וגם פושט את האצבעות נכון? תודה רבה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד