תוצאות סיטי , האם לפי תוצאות דורש ניתוח ?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

25/08/2016 | 18:27 | מאת: יעקובי

כף יד שמאל - פורוזיס של מבנה פיברלרי בשורש כף יד . המרווח תוך מפרקי של שורש כף יד צר ואינו חד. הממצא יכול להתאים לשינויים ניוונים לאחר שבר בעבר. פרט לכך הודגם קו שבר ותזוזה מינימאלית . יש לציין שהיה לי שבר בשורש כף יד לפני 20 שנה וכיום מרגיש כאבים ונוקשות במפרק כף יד .עשיתי מיפוי ואולטראסאונד שהראה קיום של דלקת ונוזל סינוביאלי האם ניתוח יכול לפתור את הבעיה ?

28/08/2016 | 06:27 | מאת: ד"ר יעקב פעילן

משאלתך לא ברורה סיבת הסיטי, עקב ההקרנה המרובה הקיימת. כצפוי לאחר כל שבר מפרקי - לאחר שנים רבות מופיעים שינויים ניווניים מפרקיים, הגורמים להגבלת תנועה כאבים וקושי בתפקוד ובהפעלת כח. טיפול שמרני, למעט שימוש זמני בתומך תואם - אינו יעיל. התומך מפחית את טווח התנועה ומקטין את הכאבים. מצד שני שימוש ממושך בתומך - גורם לניוון שרירים הדרגתי ומגביר את הנזק המפרקי. ההחלטה לגבי טיפול ניתוחי הינה לפי טווח התנועה קייים, מידת הכאבים והצורך התפקודי של האדם. פנה עם הצילומים והסיטי שנעשו לבדיקה ואיבחון לרופא מומחה בכירורגית יד. בברכה ד"ר יעקב פעילן

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד