החלפת מרפק

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

30/09/2006 | 12:15 | מאת: אווה

מעיון בשאלות ותשובות שרובן לפני מספר שנים עולה כי אין ניסיון רב בהחלפת מרפק ,ברצוני לדעת אם חל שינוי בנושא ואם נצבר יותר ניסיון . לפני כשנה ריסקתי את המרפק ומאחר ולא נוצר איחוי אני עומדת לפני ניתוח בקרוב .אשמח לקבל מעט עידוד.

01/10/2006 | 08:36 | מאת: ד"ר יעקב פעילן

אין חדש תחת השמש. אין שינוי מהותי בטכניקת החלפת המפרק בשנים האחרונות. הדברים אינן משתנים בתדירות כה גבוהה. כעיקרון, אם הניתוח יבוצע נכון - סיכויי ההצלחה טובים. בברכה, ד"ר יעקב פעילן

16/01/2007 | 10:10 | מאת: עמית

יש לי פגיעה קשה עקב בתאונת דרכים לפני שבעה חודשים. נפגעתי בשתיי ידיי "בפלקסוס הבריכיאלי" יד ימין פגיעה מלאה ויד שמאל חלקית. ביד שמאל יש לי פעילות חלקית מפני שהמרפק שלי תקוע ב 70 מעלות ללא כל תנועה. התיעצתי עם רופא מומחה והוא אמר לי שמרגע התאונה גדלה עצם מסביב למרפק ויש שתי אפשרויות: 1. לשים פרוטזה פנימית אבל אחרי 10-15 שנה יהיה צריך לעשות ניתוח נוסף דחוף עקב חיכוך העצם. 2. לקבע את המרפק במאנך יותר פונקציונלי על מנת שוכל להגיע לראש (לאכול). אשמח לקבל תשובה מכם תודה עמית.

16/01/2007 | 10:23 | מאת: עמית

יש לי פגיעה קשה עקב בתאונת דרכים לפני שבעה חודשים. נפגעתי בשתיי ידיי "בפלקסוס הבריכיאלי" יד ימין פגיעה מלאה ויד שמאל חלקית. ביד שמאל יש לי פעילות חלקית מפני שהמרפק שלי תקוע ב 70 מעלות ללא כל תנועה. התיעצתי עם רופא מומחה והוא אמר לי שמרגע התאונה גדלה עצם מסביב למרפק ויש שתי אפשרויות: 1. לשים פרוטזה פנימית אבל אחרי 10-15 שנה יהיה צריך לעשות ניתוח נוסף דחוף עקב חיכוך העצם. 2. לקבע את המרפק במאנך יותר פונקציונלי על מנת שוכל להגיע לראש (לאכול). אשמח לקבל תשובה מכם תודה עמית. נ.ב אתה ניתחת אותי אם אני לא טועה עשיתי תאונת אופנוע עם שתי שברים פתוחים ביד וברגל ואני בן 23

31/05/2007 | 13:47 | מאת: david

מי הרןפא המומחה להשתלת מרפק

31/05/2007 | 13:49 | מאת: david

מי הרןפא המומחה להשתלת מרפק

31/05/2007 | 13:49 | מאת: david

מי הרןפא המומחה להשתלת מרפק

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד