בעיות בתפקוד המיני, חרדת ביצוע ורתיעה מחדירה

דיון מתוך פורום  הפרעה בתפקוד מיני אצל גברים

03/08/2016 | 17:10 | מאת: דן

שלום, אני בן 25, סובל מבעיות קלות בתפקוד מיני במסגרת קשר יציב הבאות לידי ביטוי בזקפה חלקית, הן עם בת הזוג והן לבדי, אולם ביחוד לקראת ובעת חדירה. רופא המשפחה הפנה אותי לבדיקות דם, הן יצאו תקינות. ביחסי מין מחוץ לקשר, או בתחילת קשר, בעיית הזקפה חמורה הרבה יותר ואינה מאפשרת לרוב קיום יחסים. ישנו אלמנט של רתיעה וחרדה מקיום יחסים (יחס עם הרצון והמשיכה לכך), כך שבבירור הגורם הפסיכולוגי משחק כאן תפקיד. מיהו בעל המקצוע המתאים לטיפול במקרה כנ"ל? פסיכולוג? סקסולוג? פסיכיאטר? פסיכולוג/פסיכיאטר המתמחה בטיפול מיני? אציין שבמסגרת הכיסוי של מכבי פסיכולוג ופסיכיאטר מכוסים, אולם סקסולוג מכוסה רק במסגרת טיפול באיכילוב ואסף הרופא, בעוד שאני במרחק שעתיים נסיעה. כך שאם אין עדיפות ברורה, אעדיף פסיכולוג/פסיכיאטר. תודה דן

אתה צריך טיפול של מטפל/ת מיני/ת מוסמכ/ת. באתר איט"ם - אגודה ישראלית לטיפול מיני תוכל למצוא רשימה של מטפלים ומרפאות ציבוריות. אין צורך בפסיכולוג ו/או פסיכיאטר. לצערי ברוב המקומות טיפול מיני אינו בסל.

08/08/2016 | 01:39 | מאת: דן

באתר מופיעים סוגי מטפלים שונים כ"מטפלים מיניים", לדוג' הרשימה נפתחת בעובדת סוציאלית, רופא (גניקולוג) ופסיכולוגית, וממשיכה אף בטיפול באמנות. לאיזה תחום מקצוע מומלץ לפנות במקרה שלי?

מנהלי פורום הפרעה בתפקוד מיני אצל גברים