שאלה לפרופסור חרותי

דיון מתוך פורום  הפרעה בתפקוד מיני אצל גברים

17/11/2015 | 14:46 | מאת: אהרון

שלום פרופ' חרותי, אפתח בהתנצלות על השאלה הארוכה, ניסיתי לתמצת ככל האפשר ועם זאת, לתת תמונה כללית על קצה המזלג. אודה מראש על סבלנותך: אני בן 60, סובל ממחלות רקע רבות (דיכאון, היפר-ליפידמיה, תת-פעילות של בלוטת המגן, יל"ד מאוזן ע"י קרדילוק, אוסטיאופורוזיס, פרפור פרוזדורים התקפי, עודף משקל). התרופה היחידה שעזרה לי לדיכאון היא ציפרלקס אך היא גרמה להשבתה מוחלטת של התפקוד המיני הן מבחינת הליבידו והן מבחינת השפיכה (גם בתוספת וולבטרין, סיאליס ובונסרין). לכן, אני משתמש בתרופה רק בתקופות קשות ביותר. גם ללא הציפרלקס, קיימת גם בעיית זקפה (סיאליס עזר חלקית) ובהדרגה לקח לי יותר ויותר זמן להגיע לשפיכה (עד מספר שעות) באוננות (אין זוגיות) ובשבועות האחרונים חלה השבתה מוחלטת של היכולת להגיע לשפיכה (מול פורנו), גם ללא הציפרלקס וגם תוך שימוש בג'ל טסטומקס שנטלתי הואיל והטסטוסטרון נמצא בסביבות הגבול התחתון. אציין שבפן הנפשי מיציתי את כל מה שיש לטיפול פסיכיאטרי ופסיכולוגי להציע במשך השנים (בגלל הדיכאון). ההשבתה המוחלטת של התפקוד המיני, גם בלי הציפרלקס, החמירה את הדיכאון שלי, מן הסתם. אני מבין שאי אפשר לפתור את בעייתי (אם בכלל) דרך האינטרנט, אך מבקש איזו שהיא התחלה של כיוון. למי עליי לפנות לצורך בירור גופני? אורולוג? אנדוקרינולוג? איזה בדיקות עליי לבקש מרופא המשפחה לפני פנייה למומחה (נניח, אם אחליט לפנות אליך באופן פרטי). בתודה ובהערכה רבה, אהרון

20/11/2015 | 14:23 | מאת: אהרון

אהרון אכן אתה מתאר מקרה מורכב בו גם הגוף וגם הנפש פוגעים בתפקוד המיני וניסיון לשפר את המצב הנפשי מחמיר את התפקוד המיני וזה פוגע אף יותר במצב הנפשי ככדור שלג. אני חושב שבהקשר למצב המיני כדאי שתפנה לבירור במרפאה העוסקת בטיפול ושיקום מיני, בה ניתן לקבל התייחסות הן לגורם הגופני והן לגורם הנפשי תחת קורת גג אחת. מקום עם צוות רב מקצועי. לפגישת אבחון ראשונית רצוי לבוא עם בדיקות דם עדכניות, כולל ספירת דם, כימיה (smac) ופרופיל הורמונלי עדכני. יש רשימת מרפאות ציבוריות עם פירוט של אנשי הצוות בכל מרפאה באתר האגודה הישראלית לטיפול מיני - www.itam.org.il

מנהלי פורום הפרעה בתפקוד מיני אצל גברים