שלום, מקרה שקרה לאחרונה ומקרה ישן

דיון מתוך פורום  הפרעה בתפקוד מיני אצל גברים

27/07/2015 | 12:51 | מאת: אחד מודאג

לפני כמה חודשים במהלך יחסי מין, בניסיון לא מוצלח לחדירה, הרגשתי קליק בצד ימין בבסיס הפין. לא מדובר ב"שבר פין" אבל מאז שק האשכים הרבה יותר רפוי וכאילו מנותק מהפין ממקום יותר גבוה, ונראה שחסר משהו בבסיס הפין (בצדדים ולמטה) ויש שם שקע כזה - ירידה בנפח, קשה יותר להחזיק את הזקפה ומשהו שם מרגיש משוחרר יותר. לדעתי (ומסימפוטמים שקראתי אצל הרבה אנשים אחרים) מדובר בניתוק של הfundiform ligament (מה שמסביר גם את תחושת הקליק שאופיינית בפגיעה ברצועות/גידים). לפני כ12 שנים במהלך אוננות, משכתי את הפין בזווית חדה מדי למטה וברגע איבדתי את הזקפה - מאז התזקפות הספונטניות נעלמו, זקפות הבוקר, ליבידו ירד, וכשהפעלתי את השריר שעד אז היה "מקפיץ" את הפין, הוא רק משך אותו קצת לאחור במקום. היתה גם פגיעה בתחושתיות. נבדקתי אז ונאמר שהכל פסיכולוגי. לדעתי בהסתכלות לאחור, אז פגעתי בsuspensory ligament. זה לא אובחן נכון מה שגרם לבעיות הפסיכולוגיות הנלוות להתעצם וגם כשדברים השתפרו (ולדעתי החלימו לפחות חלקית אחרי כמה שנים) המשיכה הבעיה של שמירה על זקפה אבל המקור שלה באמת הפך להיות פסיכולוגי יותר, כי בנשים האחרנות היה שיפור משמעותי. עד המקרה של לפני כמה חודשים.. זה מרגיש שהפין לא נתמך ע"י שום דבר ומשוחרר יותר בבסיס (גם בזקפה). רציתי לדעת אם לדעתך יש בסיס למסקנות שלי לגבי הפגיעה אז בsuspesory ligament ועכשיו הניתוק של הfundiform ligament. ואיך אפשר לאבחן את זה (עד עכשיו האורולוגים שראיתי לא התייחסו לזה וטענו שהכל תקין והתרכזו בוריקוצלה שיש לי)? הפגיעה הראשונה עלתה לי בכ12 שנה של בעיות תפקוד ודיכאון ואני חייב לפתור את העניין ובטח שלא שוב להכנס לסחרור בגלל אבחון שגוי או שפספסו משהו. תודה רבה

אני חייב לציין שבכל שנותיי בתחום לא פגשתי אדם אחד שנפגע באחד מאותם ליגמנטים שהזכרת. כמובן שזה לא שולל התכנות של פגיעה כזו . בכל מקרה לגידים אלו אין שום תפקיד במנגנון הזקפה, כך שייתכן והבעיות שסבלת מהן נובעות ממקור אחר.

מנהלי פורום הפרעה בתפקוד מיני אצל גברים