שאלה חשובה

דיון מתוך פורום  הפרעה בתפקוד מיני אצל גברים

09/05/2015 | 00:22 | מאת: יובל

איבר המין שלי נוטה למעלה בצורת בננה. איך יודעים אם הנטייה היא בסדר או כבר משהו שצריך לבדוק? איזה זוית זה כבר לא בסדר? בעמידה האיבר נראה פחות נוטה מאשר כשאני יושב שם הוא נראה נוטה בצורה יותר רצינית בת הזוג שלי לא מתלוננת תודה

חסרים פרטים רבים בשאלתך ואפילו גילך אינו ידוע לי, ויש לכך חשיבות במקרים של עקמת באיבר המין. עם זאת, הפין אינו סימטרי ובא בצורות וגדלים שונים, ממש כמו איברים אחרים בגופך (אף, שפתיים, אוזניים וכדומה): יש ארוכים וקצרים, עבים ודקים, חלק פונים ימינה וחלק פונים שמאלה. כמעט ואין פין ישר לחלוטין. עקמת יכולה להיות בכל מישור. ברוב המקרים העקמת קלה ואינה מלווה בבעיות כלשהן בתפקוד מיני, אלא אם כן הסטייה רבה במידה המקשה טכנית על חדירה וקיום יחסי מין (אבל זה יחסית נדיר), או במידה והבעיה נפשית (דימוי עצמי שלך). אם זווית העקמת חריגה, דהיינו בדרגה המקשה על חדירה או מלווה בכאב (בכלל או בעת קיום יחסי מין) רצוי שתיבדק ע"י אורולוג/ית במסגרת קופת החולים. עדיף להביא תמונות של הפין במלוא תפארתו מזווית המדגימה את העקמת. רצוי להיבדק גם במקרים בהם מדובר בעקמת חדשה ומתקדמת, שכן ייתכן ומדובר במחלת פירונה (Peyronie's disease), אשר נגרמת בשל היווצרות צלקת מסוידת ברקמת הפין. הסיבה להתפתחותה אינה ידועה, אך בין הסיבות האפשריות ניתן למנות חבלות קטנות וחוזרות לאיבר המין, שינויים מטבוליים בגוף, שינויים ברקמת הפין, שינויים ברקמות חיבור ועוד. הצלקת בפין עשויה לגרום לכאבים בעת זקפה, עיוות צורת הפין, הפרעות בזקפה, שינויים בתחושה (וכתוצאה מכך הפרעות באורגזמה) ועוד. נראה שאצלך מדובר בעקמת טבעית שאינה גורמת שום הפרעות בתפקוד המיני ועל כן אין צורך בשום בירור. תהנה ממנו.

מנהלי פורום הפרעה בתפקוד מיני אצל גברים