לא עומד לי

דיון מתוך פורום  הפרעה בתפקוד מיני אצל גברים

21/04/2015 | 13:09 | מאת: שלומי

שלום שמי שלומי ואני סובל מבעיה באיבר המין יצא לי בפעם הראשונה להכנס למיטה עם בחורה הכל טוב ויפה היא שיחקה שם והכל אבל לא עמד לי שוב אני יציין שזאת פעם ראשונה של אינטראקציה מהסוג הזה אבל לא הצלחתי להעמיד אותו והוא נשאר במצב רדום כל אותו הזמן. מה שכן אני כנראה סובל ממיקרופינס אבל עברתי כבר את המצב של ביישנות כלפי נשים בגלל הגודל (אני מציין את זה כי זה אולי קשור לבעיה) אז השאלה שלי אולי יש בעיה עם איבר המין שבגלל זה הוא לא מצליח לעמוד? אני נמשך לבנות אבל בחיים לא הייתה לי אינטראקציה מינית איתן (חוץ מהלילה) היו לי חלומות אירוטיים ואינטראקציות עם בנות שמוכיחים שאני כן נמשך לבנות אבל לא נמשך אליהן מבחינה מינית. רצתי לשאול ולקבל דעה מומחה מה גורם לבעיה שהוא לא יעמוד לי בקרב בנות למרות שאני כן נמשך לבנות.

שלומי נראה שאתה סובל מחרדת ביצוע. לא תיארת מה קורה כשאתה מאונן וכן ביקיצה טבעית, אך אם שם הזקפה תקינה כנראה לא מדובר בבעיה פיזיולוגית-גופנית. יתכן ואינך מקבל גירוי מתאים במהלך האקט המיני, או שהנך בלחץ מקיום יחסי מין עם בת זוג חדשה, בשל חוסר ניסיונך. אולי קיים גם לחץ מסיבות אחרות, וזה יכול לגרום לכך שאתה במתח ולא מרוכז בזמן יחסי מין. אולי קיימים קונפליקטים, לעיתים לא מודעים. כל האפשרויות האלו עשויות לגרום לתופעה הקרויה "חרדת ביצוע", אשר כשמה כן היא - חרדה לקראת קיום יחסי המין. בדרך כלל אני נתקל בתופעה זו אצל גבר צעיר ותחרותי, שרוצה להגיע להישגים ולבצע כל דבר בשלמות כולל את האקט המיני. גברים אלו חשים שעליהם לרצות את בת הזוג ומרוב רצון טוב להצליח הם נעשים לחוצים. כאשר לחוצים – דברים משתבשים. על מנת להפחית ולמנוע מתח על רקע זה, חשוב שתשוחח על כך בגלוי עם חברתך. נסה להיות רגוע ומרוכז בהנאה בזמן יחסי מין, מבלי להתרכז באקט החדירה ("הביצוע"). התמקד במשחק המקדים ואל "תרוץ" לכיוון של חדירה. כשאיבר המין שלך אינו עומד הוא מנסה לספר לך משהו. תקשיב לו. אל תנסה להעמיד אותו בכוח. זכור שקושי בתפקוד המיני של אחד מבני הזוג גורם תמיד לבעיה זוגית. אולי בת זוגך מפרשת את נפילת הזקפה כחוסר משיכה מצדך. במערכת זוגית טובה חשוב שהעניין ידובר בצורה גלויה פתוחה ובעיקר ללא האשמה, על כן אני ממליץ לך לקיים שיחה עם בת זוגך אודות הקושי המיני שלך. שתף אותה במחשבותייך ורגשותייך. תסביר לה שאיבוד הזקפה לא מצביעה על בעיה גופנית, שזה לא מדד למידת משיכתך אליה. להיפך, זה מעיד דווקא על התרגשות יתר ורצון לענגה. אם התופעה ממשיכה להפריע לך תוכל לפנות לייעוץ למרפאה מוסמכת לטיפול מיני. אם תחליטו על אופציה זו, אזי כדי להבטיח טיפול מקצועי ומהימן כדאי שתבחר מתוך רשימת המרפאות המוסמכות לטיפול מיני באתר של האיגוד הישראלי לטיפול מיני (איט"מ) – www.itam.org.il . היתרון במרפאות אלו הוא היכולת לשלב בין טיפול רפואי ועל פי הצורך גם טיפול רגשי מיני וזוגי מוסמך ומקצועי תחת קורת גג אחת.

מנהלי פורום הפרעה בתפקוד מיני אצל גברים