הפרעות זיקפה

דיון מתוך פורום  הפרעה בתפקוד מיני אצל גברים

21/02/2015 | 19:29 | מאת: אני

פרופ' חרותי שלום, אני בן 25, בריא בד"כ, לא נוטל תרופות קבועות (למעט ריטלין), שומר על אורח חיים בריא. לאחרונה פניתי לאורולוג בשל הפרעות שונות בזיקפה שהחלו לפני שנה-שנתיים (בהערכה גסה), ומבלי שקדם לכך אירוע משמעותי כלשהו בחיי. כבר עכשיו חשוב לי להדגיש שכל הבעיות שמיד אתאר מופיעות בזמן אוננות, ולכן לא ניתן לייחסן לגורם פסיכולוגי ביחסים מול בת זוג. ובכלל, יש לציין שאין לי ירידה בחשק המיני (לפחות לא באופן משמעותי) וכי מצב רוחי הכללי טוב. הבעיה הראשונה: עוצמת הזיקפה. לרוב אני מצליח להגיע לזיקפה בזמן אוננות (וכן היא מתרחשת באופן אקראי במהלך היום), אלא שעוצמתה היא הבעייתית. במקרה הרע - הזיקפה כמעט לא מתרחשת ואני מגיע לשפיכה כשהאיבר כמעט רפוי, ובמקרה הטוב - הזיקפה משמעותית אבל עדיין אינה מירבית, וזאת בהשוואה לזיקפה שאליה הגעתי עד לפני מס' שנים ובתדירות גבוהה. הבעיה השניה: חוסר יכולת לשמר את הזיקפה לאחר השפיכה. ידוע לי שלאחר השפיכה קיים מרווח "התאוששות" שרק לאחריו ניתן להגיע לזיקפה נוספת, ובגילי זה אמור להימשך בד"כ מס' דקות, אבל אצלי הזיקפה נעלמת כמעט לחלוטין לאחר השפיכה ולא חוזרת גם לאחר 10 דקות של ניסיון להמשיך את האוננות (מעבר לכך לא בדקתי כי אני מרגיש שאין לכך טעם, כאילו ממילא לא אוכל להגיע לזיקפה נוספת). כל זאת למרות שאני ממשיך לצפות בקטע שלכאורה אמור לגרות אותי. בדיקת אורולוג (לרבות פרוסטטה), בדיקות דם (ס"ד, ביוכימיה, גלוקוז, אנדו' ועוד) ובדיקת ספירת זרע (שנעשתה לפני שנתיים בהקשר לוריקוצלה קלה) - כולן תקינות. בהנחיית האורולוג, בשלב הבא אני אמור לבצע US של הפין, אלא שהרופא האישי יעץ לי לנסות תחילה שימוש חד-פעמי בויאגרה 100 מ"ג כדי לבדוק איך היא תשפיע. ניסיתי, ואלה התוצאות: עוצמת הזיקפה חזקה ("כמעט" מירבית), וזו אולי הפעם הראשונה בחיי שאני מצליח להחזיק זיקפה גם לאחר השפיכה. עם זאת, אני חייב לציין שהתחושה תחת השפעת הויאגרה היא מעט מוזרה, כאילו הזיקפה הושגה באופן "מלאכותי" ונמצאת ב"חוסר התאמה" עם שאר הגוף (זה התיאור הכי טוב שמצאתי)... שאלותיי הן: 1. האם יש ערך אבחנתי לניסיון שביצעתי בנטילת ויאגרה? כלומר, האם העובדה שהצלחתי להגיע לזיקפה מספקת ולשמר אותה גם לאחר השפיכה בעזרת ויאגרה, שוללת בוודאות בעיה אורגנית? 2. מתוך ניסיונך, כיצד תמליץ לי להמשיך מכאן את תהליך האבחון, והאם אתה רואה צורך לבצע בדיקת US? יש לציין שבנסיבות אחרות הייתי ניגש מיד ומבצע את הבדיקה גם אם הסיכוי למצוא משהו חריג היה זניח. אבל כאן מדובר על בדיקה מאוד מביכה (בהנחה שתבוצע תוך גרימת זיקפה), ולכן ביקשתי לשמוע תחילה את דעתך המקצועית. אני מאוד מודה לך ומעריך את עזרתך בעניין. שבוע טוב

שלום ותודה על פנייתך. ראשית חשוב לי לציין שיש כמה מיתוסים בשאלתך שצריך להפריך: 1. עצם זה שלא עומד לך אפילו באוננות אינו מכוון למקור גופני. ראה תשובתי לליאור מהיום. חרדת ביצוע יכולה להשפיע אפילו באוננות, בהתאם לחומרתה. 2. בדרך כלל הזקפה נופלת לאחר ששופכים. היא לא אמורה להשאר כמה דקות נוספות. ולשאלותיך: 1. לשימוש בכדור ערך אבחנתי חלקי בלבד. היא בסך הכל מכוונת שהכדור יכול לשפר את הזקפה שלך, מבלי להצביע אם המקור גופני או רגשי. 2. מתוך ניסיוני אני מציע שתפנה למרפאה ספציפית המתמחה בבריאות מינית. לצערי הרב, רק מיעוט מהאורולוגים מתמחים בבריאות מינית (וחברים בהיל"ם - החברה הישראלית להפרעות התפקוד המיני). יש המון שאלות שהייתי שואל אותך לפני שהייתי מפנה אותך ל US דופלקס של הפין (בדיקה לא נעימה וחודרנית) וגם בדיקות אחרות שניתן לעשות קודם (כגון, בדיקה לזקפה לילית - NPT ). על כן אני מציע לך - ממש כמו שהצעתי לליאור - לפנות למרפאה העוסקת בבריאות מינית. בשירות הציבורי מספר מרפאות כאלו ותוכל למצוא רשימה באתר איט"ם - www.itam.org.il

מנהלי פורום הפרעה בתפקוד מיני אצל גברים