טיפול הורמונלי לגברים

דיון מתוך פורום  הפרעה בתפקוד מיני אצל גברים

12/01/2015 | 18:54 | מאת: רעות

פרופ' חרותי שלום, גלשתי באתרך ולא ראיתי איזכור של זריקות טוסטסטרון (אבל אולי פספסתי). רציתי לדעת מהי עמדתך כלפי טיפול זה, כיוון שקראתי עליו גם ביקורות שליליות. האם הוא תורם? האם מסוכן? תודה.

שאלה חשובה ותודה. כל מקרה לגופו. לא מדובר בתרופת פלא, אלא בהשלמה של הורמון רק במקרים בהם רמתו נמוכה מדי ורק כאשר אין התוויות נגד. כאשר מקבלים טסטוסטרון ממקור חיצוני חייבים מעקב רפואי אחר מספר גורמים, כגון, מצב ערמונית, ספירת דם ורמת ההורמון עצמו. ברוב המקרים שטיפלתי והיה צורך חל שיפור ניכר במדדים אותם רצינו לשפר.

מנהלי פורום הפרעה בתפקוד מיני אצל גברים