בעיה בזיקפה מזה כשמונה חודשים

דיון מתוך פורום  הפרעה בתפקוד מיני אצל גברים

21/10/2014 | 19:56 | מאת: שון

שלום רב, אני בן 24, לא מעשן, בריא, עושה ספורט, אוכל בריא. בחודש פברואר האחרון חלה לי באופן פתאומי וקיצוני ירידה בחשק המינית ובזיקפה, לא קיבלתי מכה או משהו חריג. כיום אני לא מסוגל לעשות סקס בלי ויאגרה, אם אני לא נוטל את הכדור אז יש נפילה מהירה מאוד בזיקפה (זה קרה לי כבר פעמיים) . הייתי אצל אורולוג ואנדוקרינולוג, הטסטוסטרון שלי נבדק כמה פעמים והוא עומד על 10 בסקאלה של 8 עד 28, בדיקת זרע תקינה, MRI מוח תקין. האנדוקרינולוג אומר שזה נחשב בסדר כי זה עדיין בתוך הסקאלה, האורולוג אומר שזה לא בסדר ושזו הסיבה לזיקפה החלשה ולחוסר בחשק המיני. ה-FSH שלי מתחת לנורמה (1.1 בטווח של 1.8 ומעלה) . האורולוג אמר שאם עוד ארבעה חודשים המצב לא ישתפר נשקול הזרקת טסטוסטרון. בנוסף, המליצו לי לנסות היפנוזה וטיפול פסיכולוגי, ניסיתי, לא הייתה כמעט הטבה. מצב זה תוקע אותי בחיים, למשל אני רוצה לטוס לחו"ל למספר חודשים, זה כל כך בעייתי לתכנן את הסקס לפי הויאגרה, ובכללי זה מכה אדירה לאישיות הגברית. אולי אבקש מהאנדוקרינולוג להזריק כבר עכשיו טסטוסטרון? מה הסכנות של זה בגיל שלי (קראתי שזה פוגע ביצור הזרע) ? אני באמת אובד עצות בנושא ואשמח לכל עזרה שהיא, מה לעשות עם זריקת הטסטוסטרון ובכללי עם המצב? למה בכלל התחיל המצב הזה? הרי אני צעיר ושום דבר פה לא מצביע על גורם לבעיה. תודה רבה מראש

אסור לתת טסטוסטרון בבחור צעיר ובריא. זה עשוי לפגום בייצור הזרע. הטסטוסטרון שלך בתחום הנורמה וגם אם לא - בבחור צעיר שמעוניין בפריון, יש למצוא הסיבה ולטפל בדרכים אחרות. לא על ידי מתן ההורמון. לא ברורה הסיבה, אבל עצם ההתחלה הפתאומית מכוונת למקור רגשי, כגון, חרדת ביצוע. מציע שתפנה לאבחון במרפאה מוסמכת לבריאות מינית - רשימה באתר איט"ם - www.itam.org.il האבחון מתייחס לגורמים גופניים ורגשיים ובהתאם גם נגזר הטיפול. ויאגרה וטסטוסטרון הן קיצורי דרך שאינם מומלצים בקבוצת הגיל שלך.

מנהלי פורום הפרעה בתפקוד מיני אצל גברים