רוטשילד

דיון מתוך פורום  הפרעה בתפקוד מיני אצל גברים

01/10/2014 | 05:18 | מאת: יורי

שלום ליפני חמישה ימים לקחתי (סם)לא היתה לי זיקפה ולא חשק מימי אבל למוחורת הזין עמד לא חזק .4 ימים היתי ב פניקה אחשב אני לא יכול לאגיע לאורגזמה ו כשה מיסתקל פורנו לא מרגיש את האפקת שלו

שלום יורי, לא ברור איזה סם לקחת, כך שקשה להתייחס. עם זאת אני יכול לספר לך על סם נפוץ, דוגמת אקסטזי, שרבים חושבים שהוא לא סם ואינו יכול להזיק: גם לאחר הפסקת שימוש בסמים קיימת אפשרות שתופעות הלוואי ארוכות הטווח של אקסטזי ממשיכות להשפיע בחדר השינה, כולל קושי לפלוט זרע. אקסטזי (הידוע גם כ- MDMA ושמות רבים אחרים) הוא חומר כימי חזק שפועל כמעורר וגורם הזיות. המנגנון הכימי שלו עובד על רמות סרוטונין במוח, מה שמגביר הנאה ומשפר מצב רוח, אך גם משפיע על קצב לב ושינה. כאשר אדם לוקח אקסטזי, המוח מוצף בסרוטונין. כאשר השפעת הסם פוחתת רמות הסרוטונין במוח יורדות, ונגרמות מספר תופעות לוואי לא נעימות, כולל דיכאון, תשישות, בלבול, הפרעות שינה, ו / או חרדה. הקושי לפלוט זרע שכיח בקרב משתמשי אקסטזי. מכיוון שאקסטזי גורם לעלייה ברמת סרוטונין ובהנאה, הוא גם עשוי להגביר חשק מיני על ידי הגברת רגישות פיזית ותחושות של אינטימיות. עם זאת, יש מלכוד – למרות שהחשק המיני עשוי להיות מוגבר, אקסטזי פוגם בביצועים המיניים. לשני המינים (זכרים ונקבות) קושי להגיע לאורגזמה, זכרים עשויים להתקשות בהשגרת זקפה ו/או שפיכה. השפעות אלו יכולות להימשך זמן רב לאחר שהאדם מפסיק להשתמש, אם כי שוב, ההשפעה היא בדרך כלל לא קבועה. משתמשי אקסטזי רבים מדווחים על תופעות לוואי מיניות שליליות במשך זמן, גם לאחר הפסקה מוחלטת בשימוש. יש תקווה להתאוששות לטווח ארוך. אם הקושי ממשיך ומטריד תוכל לפנות לייעוץ וטיפול במסגרת מרפאה מוסמכת לטיפול מיני, אשר רשימה שלהן מופיעה באתר האגודה הישראלית לטיפול מיני - www.itam.org.il.

מנהלי פורום הפרעה בתפקוד מיני אצל גברים