תרופות טבעיות

דיון מתוך פורום  הפרעה בתפקוד מיני אצל גברים

13/08/2014 | 11:58 | מאת: ניר

שלום רציתי לדעת אם יש כדורים על בסיס טבעי כתחליף לכימיים שהוכחו כיעילים בהשגת זיקפה?

מדובר בחומרים שעושים נפלאות .... אך רק למשווקים שלהם. אין שום תוסף שמשפר את הזקפה. מדובר בתוספי מזון שאין שום הוכחה מדעית-רפואית ליעילותם. פעולתם לא הוכחה כטובה יותר מאפקט פסיכולוגי של פלסבו (חומר "אינבו" – כלומר, חומר שאינו מכיל כל תרופה ומשמש לצורך השוואה). עם זאת, כדאי לזכור שהאפקט ה"פסיכולוגי" של פלסבו מגיע לכ- 40 אחוז. גם דבש, שום, אבקת קרני קרנפים ואגוזים עשויים לתת אפקט דומה. במקרים מסויימים מדובר בגיר מצופה בצבע מאכל, אך אלו המקרים הטובים. בהרבה מקרים לא ברור מה אותם תוספים מכילים והם עשויים אף להזיק. נתקלתי במטופלים רבים שהטיפול בחומרים אלו נכשל ורק אז הגיעו לאבחון וקבלת טיפול מקצועי. הם לא התלוננו כנגד מי שמכר להם את החומר בשל רצונם לשמור על פרטיות, שהרי הדיסקרטיות היתה הסיבה בעטייה הם נטלו חומרים אלו. על כך בונים היצרנים ולכן השוק מוצף בכל כך הרבה חומרים והבטחות שווא.כלומר, פראיירים לא מתים הם רק מתחלפים... הפרסום כאילו משרד הבריאות מאשר מתן חומרים אלו משלה ומטעה – משרד הבריאות מאשר שהשימוש בחומר אינו מזיק, אך עם זאת זה לא אישור לכך שהחומר יעיל להתוויה לגביה מתיימר היצרן לשווקו. למרבה הצער, בארצנו אין כל אכיפה של טיפולים המתיימרים להיות רפואיים, ועובדה זו נובעת כנראה ממחסור תקציבי במשרד הבריאות לצורכי אכיפה.

מנהלי פורום הפרעה בתפקוד מיני אצל גברים