CT בלט דיסק דיפוזי מה זה אומר???

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

09/06/2004 | 22:21 | מאת: דגנית

שלום רב אני בת 38 אחרי 3 הריונות 1 של תאומים סובלת מכאבי גב תחתון מאז ההריון הראשון אך בלידה האחרונה לאחר הלידה התחלתי לסבול בצורה לא רגילה מכאבי גב מאוד חזקים וצלעתי במשך תקופה ארוכה מאוד כחצי שנה בערך נשלחתי ע ,י אורטופד לפיזיוטרפיה והוקל לי מעט אך ברגע שהפסקתי כי לפי הקופה מגיע 12 טיפולים ולאחר מכן זה קצת סיפור לקבל עוד פשוט הזנחתי ולא הלכתי שוב לאורטופד עד שהמצב החמיר כלכך שפשוט נתקעתי בעמצע הרחוב ללא יכולת לצעוד נתפס לי האיזור בו מתחברת הרגל לגוף בעלי לקח אותי באופן דחוף לרופא בקושי והיגעתי כולי מתיפחת בוכיה בקושי זזה הרופא נתן לי דקסמתזון ואמר ייהיה בסדר... הכדורים השפיעו מעט מאוד והרגשתי כמו מכורה לא ישנתי במשך 3 ימים ברציפות התנפחה לי הברך והבוהן והמשכתי לסבול מאוד חזרתי לרופא ודרשתי שיפנה אותי לסיטי בכדאי לראות מה יש לי כי במשך שנה שלמה הוא לא עשה זאת ונתן לי כדורים נגד כאבים שלא עוזרים פרוקטול פורטה ברגע שאני הולכת קצת יותר מידי 10 דקות 20 דקות בערב אני לא יכולה להזיז את הרגל ואני לא יודעת למה אבל הבוהן מאוד כואבת ברגע שאני מתישבת קיבלתי את תוצאות הסי תי ואשמח מאוד אם תוכל לומר לי מה יש לי ואיך אני מתפלת בזה בצורה הטובה ביור כי הרופא שלך אותי לפיזיוטרפיה שוב CT: ע"ש מותני L1-S1 בגובה L4-5 בלט דיסק דיפוזי עם לחץ על השק ללא לחץ על שורשים. בשאר הגבהים ללא בלטי דיסק. מבנה גרמי שמור עם שינויים ניווניים מינימלים שינויים ניוונים קלים בSIJ דו'צ. סיכום:כנל ד"ר ענבל יעל תל-השומר אנה ממך ענה לי בתודה מראש דגנית

12/06/2004 | 09:34 | מאת:

התיאור שלך מתאים לפריצת דיסק, פענוח ה CT לא כ"כ מתאים. צריך לעבור על תוצאות ה CT ולראות האם יש גירוי של שורש עצבי הגורם לכאבייך. הצעות טיפוליות אפשר לתת רק כשיש אבחנה ברורה.