נקע בקרסול

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

15/07/2007 | 00:34 | מאת: תמיר

שלום! אני בן 37. לפני שבעה ימים נקעתי את הקרסול, מייד אחרי הפציעה המקום התנפח מאוד. בביקור במיון הארטופד שלח אותי לצילום רנטגן ולא ראה שבר. הוא המליץ על 5 ימי מנוחה עם רגל מורמת וקומפרסים של קרח 3 פעמים ביום. אחרי 5 ימים הנפיחות ירדה אך אני עדיין סובל מכאבים ולא יכול לדרוך על הרגל. בנוסף יש לי כאבים כאשר הרגל לא מורמת (בישיבה או עמידה). אני יכול לבצע כבר תנועה חלקית בקרסול. הפסקתי עם הקומפרסים כי כבר אין נפיחות אבל אני עדיין רוב הזמן שוכב עם רגל מורמת כי בכל מצב אחר זה כואב לי. השאלות שלי הן: 1. האם זה נורמאלי שאחרי שבעה ימי מנוחה אני עדיין לא מסוגל לדרוך ? מה פרק הזמן הנורמלי עד שאפשר לדרוך ? 2. אני מתכנן ללכת לרופא אורטופד בעוד יומיים (מחר הוא לא מקבל), האם לדעתך צריך בדיקה יותר דחופה ? 3. מה הטיפול המומלץ בינתיים ? האם לנסות להזיז את הרגל או לקבע ולתת מנוחה מלאה ? להמשיך קומפרסים ? משהו אחר ? המון תודה מראש !!!

15/07/2007 | 15:53 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

תמיר שלום. 1. האם זה נורמאלי שאחרי שבעה ימי מנוחה אני עדיין לא מסוגל לדרוך ? מה פרק הזמן הנורמלי עד שאפשר לדרוך ? - תלוי בחומרת הפגיעה. יש מצב שנקראו לך רצועות המייצבות את הקרסול ולכן יש כל כך הרבה כאבים וקושי לדרוך. 2. אני מתכנן ללכת לרופא אורטופד בעוד יומיים (מחר הוא לא מקבל), האם לדעתך צריך בדיקה יותר דחופה ? לא. 3. מה הטיפול המומלץ בינתיים ? האם לנסות להזיז את הרגל או לקבע ולתת מנוחה מלאה ? להמשיך קומפרסים ? משהו אחר ? מנוחה עם רגל מורמת, הליכה עם קביים ודריכה בגבול הכאב בלבד, הפעלה של הקרסול לשמירת טווח התנועות. בברכה - דר' טיטיון.

15/07/2007 | 16:39 | מאת: תמיר

24/07/2007 | 02:22 | מאת: איתמר אלקיים

תמיר שלום , שמי איתמר ואני בערך סובל מאותה דרגת נקע כמו שלך שקרתה ביום שבת לפני יומיים . הייתי רוצה ברשותך שנשוחח בטלפון על המאפיינים ודרכיי הפעולה ואולי גם נצליח לעזור אחד לשני למרות שאתה בכמה שלבים כבר יותר מתקדם ממני אגב אני נקעתי את ההקרסול בתאונת צניחה חופשית 054-5615826 או [email protected] תודה בכל מקרה

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול