כאבים בעקב

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

11/07/2007 | 00:25 | מאת: יאיר

שלום, אני עושה ריצות 2-3 פעמים בשבוע. ראוי לציין שאני רץ על מדרכה ישרה. פעם אחרונה שרצתי היתה ביום חמישי ומאז כואבים לי העקבים ברגליים (יותר ברגל שמאל אבל גם קצת בימין). הכאבים התחילו ביום שישי שבת ועדיין לא עברו עד עכשיו. הכאבים לא ממש חזקים שגורמים לי לצלוע והם נסבלים אפשר לומר אבל הם מפריעים וגורמים לי לחששות. אני מרגיש יותר כאבים כאשר אני הולך בלי נעליים בבית. מדי פעם רק הכאבים חזקים וזה עובר תוך כמה דקות, למשל היום הסתובבתי 10 דקות בערך בקניון ופתאום התחילו כאבים בעקב רגל שמאל והתחזקו הכאבים עד שצלעתי בערך דקה אחת ואחרי זה הכאבים נעלמו לאט לאט ותוך כמה דקות לא שמתי לב אליהם בכלל. יכול להיות שזה שום דבר ויעבור תוך כמה ימים אבל החשש שלי שזה דרבן או איזה משהו אחר לכן אני שואל מה אתה חושב שזה ומה כדאי לעשות....תודה

12/07/2007 | 09:09 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

יאיר שלום. הכאבים המתוארים לא אופייניים ל"דורבן". יותר אופייניים לשבר מאמץ. פנה בהקדם לבדיקת אורתופד העוסק בבעיות קרסול וכף רגל באזור מגוריך. בברכה - דר' טיטיון.

12/07/2007 | 12:27 | מאת: יעקב חיים וינברג

יאיר שלום, אני מתייחס לתשובתו של ד"ר טיטיון מנהל הפורום ומוסיף. שברי מאמץ נוצאים עקב זעזועים חוזרים ונשנים אל העצם. ניתן וצריך לטפל במקרה שלך בכיוון של הפחתת עומס מהעקב ריפוד ובלימת זעזועים. ראשית, כדאי לבדוק מה מצב נעליך ובאיזה סוג אתה משתמש. שנית, כדאי להשתמש במדרסים טובים המותאמים לריצה עם התייחסות ספציפית למצבך כרגע. מדרסים יש מסוגים שונים והם נבדלים זה מזה בחומרים מהם הם בנויים, בשיטת העבודה וברמה המקצועית של האדם המבצע אותם. אני מצרף קישור למאמר על סוגי מדרסים שונים: http://pedia.walla.co.il/?w=/%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%A1%D7%99%D7%9D בברכה, יעקב חיים וינברג – מומחה לפתרון בעיות רגליים http://www.weinbergorthopedics.co.il

12/07/2007 | 16:47 | מאת: יאיר

בדקתי מתי יש בדיקות של אורתופד קרובים למקום מגוריי ויש רק ביום שני הקרוב בדיוק בשעה שיש לי בגרות, חוץ מזה יש רק עוד שבועיים. זה כבר המון זמן!! אני ינסה להכנס בכל זאת לאורתופד ביום שני בלי תור אחרי או לפני הבגרות... עכשיו יש לי שאלה- כמה זמן בד"כ לוקח להחלים משבר מאמץ בעקב ואיך אני יודע שהוא עבר לגמרי ואפשר להתחיל לרוץ שוב? נ.ב. עוד שאלה קטנה- אפשר להתאמן בחדר כושר על רגליים, זאת אומרת לעשות במכשירים לשרירי רגליים (שזה לא מאמץ את העקב)? שוב תודה רבהה

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול