פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - כף רגל וקרסול
15635 הודעות
14734 תשובות מומחה

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

היי לפני כשבועיים שברתי את הרגל במסרק החמישי, האורטופד אמר שאני אמורה להוריד את הגבס לאחר 6 שבועות ב28.1.19, השאלה שלי היא שאחרי שאני מורידה את הגבס אני יכולה ללכת רגיל ולשים נעלי עקב כי אני מתחתנת חודש אני שאני מורידה את הגבס.

מצרפת תמונה

22/12/2018 | 13:35 | מאת: ישי

לפני 3 חודשים שברתי את אצבע 5 ברגל (שבר עם תזוזה קלה), לאחר חודש ראו שאין סימני חיבור וביצעו לי ״שחזור קל״. מאז עברו חודשיים ובצילום האחרון אמרו שיש סימני חיבור מסוימיים אבל השבר עדיין לא התחבר.  והאורתופד אמר לבוא לצילום בעוד חודש בתקווה שזה יתחבר, רציתי לשאול אם השבר באמת עוד יכול להתחבר ולהתאחות אחרי 3 חודשים

22/12/2018 | 13:55 | מאת: ישי

שכחתי לציין שהאורתופד ביצע ״שיחזור קל״ האצבע היית גם עם עיוות

23/11/2018 | 16:58 | מאת: אור

היי, לאורך הרבה שנים סבלתי מכאבים בשרירי הרגליים לאחר עמידה ממושכת של כמה שעות. הכאב תמיד התחיל בחלק התחתון של שריר הארבע ראשי וקצת מתחת לשריר התאומים וככל שעמדתי יותר זמן כך הכאב התחיל להתפשט לאורך שרירי הרגליים. יש לציין כי לא הרגשתי מוגבלות כלשהי בפעילות ספורטיבית. לפני כשנה קניתי מדרסים שהותאמו באופן אישי ואכן הכאבים נעלמו לגמרי, אך עם הכאבים שנעלמו הגיעו הרבה בעיות אחרות כמו כאבים חזקים בעקב או בקשת כף הרגל ולאחר מכן גם כאבי גב. ניסיתי כבר שני סוגי מדרסים שונים ובתקופה זו גם הייתי מגיע לפחות פעם בכמה שבועות כדי לעשות תיקונים במדרס לפי כאבים שונים שחוויתי. בנוסף נהייתי מאוד תלותי במדרס ולא הצלחתי ללכת בלעדיו. לאחר שנה החלטתי שאני מפסיק ללכת עם המדרסים וכתוצאה מכך כאבי השרירים ברגליים חזרו. מה אוכל לעשות כדי לפתור את הבעיה? תודה על העזרה

21/11/2018 | 10:14 | מאת: יורם

שלום רב, היום הורדתי את הגבס לאחר 7 שבועות ועברתי למגף הליכה והליכה חלקית. יש סימני חיבור ראשונים , השאלה שלי היא איך נותנים לי דריכה חלקית עם השבר לא התאחה ועדין רואים אותו בצילום ?

21/11/2018 | 18:17 | מאת: יורם

בנוסף האם תוכל לענות מה מותר ומה אסור עם המגף הליכה ?

13/11/2018 | 21:32 | מאת: סיגל

עברתי תאונת דרכים. ווי פלאש. רכב נכנס בי מאחור ואני נכנסתי ברכב קדמי. לחצתי בחוזקה עם הרגל על הברקס . מאז הקרסול נפוח ויש לי כאבים וזרמים. כבר 4 חודשים אחרי. חזרתי לשיגרה אך בסוף יום בערב יש כאב באיזור הקרסול וכף הרגל המלווים בזרמים . עשו לי צילום ,דופלר עורקים, אי אם ג'י ידיים ורגליים ועד כה לא מוצאים מה יש. אשמח לדעת מה כדאי .זה ממש פוגע באיכות החיים.

שלום רב ממליץ לפנות לבדיקת אורטופד כף רגל וקרסול עם בדיקת CT או MRI של הקרסול. בברכת רפואה שלמה ד"ר אלון בורג DR.ALON-BURG.CO.IL

מה פירוש הממצאים לצילום רנטגן בקרסול שמאל עקב כאבים: : מודגם מוקד סקלרוטי אקסנטרי מרחיב עצם בפיבולה דיסטלית, עם גבול מטושטש, בממדים כ 0.9*2 ס"מ, ללא הרמת פריאוסט " ההמלצה: לקורלציה קלינית והמשך בירור אורטופדי כולל הדמיה CROSSECTIONAL" תודה

שלום רב הכוונה שיש לבצע צילום CT של הקרסול לבירור מהות הממצא. בברכת רפואה שלמה ד"ר אלון בורג DR.ALON-BURG.CO.IL

תודה על תשובתך

היי, שברתי את עצם הפיבולה , לא זכור לי אם הרופא אמר שזהו שבר יציב או לא יציב? מה ההבדל? האם חייבים ניתוח בשבר שהוא לא יציב?

שלום רב שבר לא יציב בד"כ מחייב ייצוב על ידי ניתוח. בברכת רפואה שלמה ד"ר אלון בורג DR.ALON-BURG.CO.IL

12/11/2018 | 02:59 | מאת: אריאל

שלום שיחקתי כדורגל לפני שלושה שבועות וקיבלתי מכה ברגל באגודל ובחלק של החיבור בין הרגל לכף הרגל מלמעלה לא מתחת הכף רגל אלא מלמעלה טיפה אחרי החיבור של הרגל לכף רגל ויש לי כאבים חזקים בהתחלה זה התבטא חזק בכאבים בהליכה ועוד עכשיו הכאבים ירדו אבל כשאני בועט בכדור עדיין כואב לי הרגל וחוזרים הכאבים הישנים ועשיתי צילום והאורתופד אמר שאין שבר ואין כלום אבל כבר עבר שלושה שבועות ועדיין כואב לי הרגל מה זה יכול ליהיות כואב לי באגודל ואמרו לי שהכאב השני ברגל זה הגיד השאלה שלי היא מה זה ולמה עדיין כואב לי מה זה יכול ליהיות תודה מראש

שלום רב גם בחבלות ללא שברים ייתכנו כאבים בעיקר בזמן הפעלה של הרגל. בברכת רפואה שלמה ד"ר אלון בורג DR.ALON-BURG.CO.IL

12/11/2018 | 02:08 | מאת: יבגניה

שנה וחודשיים לאחר שבר פריקה במלאונרי בקרסול. לפני מספר חודשים הוחלט על הוצאת ברגים וטיפול ארטרוסקופי אחורי עקב זיזי עצם וכאבים.נותחתי לפני שבוע בהרדמה כללית,הוצאו מתכות ובוצעה ארטרוסקופיה לשחרור גיד fhl.אושרה דריכה לפי יכולת והרמת רגל במנוחה. יש לי חוסר תחושה חלקית בעקב מרגישה חום בעקב לסירוגין וכמו מכות חשמל ועקצוצים ומחטים פעם בעקב ופעם בצד החיצוני של העקב עד לאמצע כף הרגל. זה התחיל יומיים לאחר הניתוח.התחושות האלה בתנועות מסויימות ועם הימים התגבר גם להליכה.אציין שללא ההרגשה הזאת הייתי מסוגלת כבר ללכת באופן רגיל, מרגיש שכל תנועה שאני עושה עם הקרסול בעיקר שקשורה לדורסיפלקס או התכופפות או דריכה גורמת לי לתופעות האלה.אני מבינה שאני שבוע לאחר ניתוח אך אינני יודעת עם תופעה כזאת היא חלק מההחלמה או שזה כבר משהו לא תקין שמצריך טיפול.מרגיש כמו עצבים. אציין גם שבשבת הייתי במיון כשזה היה פחות חריף, נבדקו בדיקות דם שיצאו תקינות הפצעים נקיים והרופא המתמחה שבדק אותי אמר כי זה בסדר וחלק מההחלמה ושהכל תקין. אני עדיין לא רגועה ,מרגיש שבמקום שכל יום ארגיש טוב יותר ההרגשה של הכאב הזה נהיית גרועה יותר. אשמח לדעתך אם מצב כזה תקין ואם כן מתי זה יתחיל להיות יותר טוב זה ממש בלתי נסבל יותר מהכאב שסבלתי ממנו לפני הניתוח.תודה

שלום רב ייתכן פגיעה בעצב טיביאלי. ממליץ לפנות למנתח שלך לבדיקה. בברכת רפואה שלמה ד"ר אלון בורג DR.ALON-BURG.CO.IL

14/11/2018 | 20:18 | מאת: יבגניה

תודה על המענה דר. יש לי עוד שאלה. להגיע לרופא המנתח לצערי זה קצת בלתי אפשרי כי נותחתי בבית חולים ציבורי ולא באופן פרטי לכן אין לי דרך לפנות ישירות למנתח. יש לי עוד שבוע ביקורת.האם השבוע הזה קריטי להמתין? דבר שני במידה וכן יש פגיע בעצב שציינת,מה ניתן לעשות? האם זה נזק בלתי הפיך? תודה

11/11/2018 | 11:54 | מאת: חיה

שלום, עברתי ניתוח קרסול כתוצאה מנפילה בה נגרמו שני שברים בקרסול. יש לי ברגים, פלטינות וכו. הייתי עם גבס ובשבוע שעבר הוחלט להוריד את הגבס והרופא נתן אישור לדריכה מלאה. התחלתי פיזיותרפיה. הרגל מאוד נפוחה ובאזור הצלקת מהניתוח התפתחה אדמומיות. האם זה תקין?

שלום רב נפיחות לאחר הורדת הגבס והתחלת דריכה הינה תופעה נורמלית. לגבי האדמומיות יש לבחון את הפצע לשלול זיהום. בברכת רפואה שלמה ד"ר אלון בורג DR.ALON-BURG.CO.IL

שלום רב, אני בת 30 בריאה בדרך כלל. לפני כחודש ימים עברתי ניתוח בכף הרגל עקב עצם בולטת ליד עקב מצד הפנימי שלו. בדף סיכום לאחר ניתוח רשום שנעשו לי דברים הבאים : כריתת os navicular ותפירת ה tp לעוגן שהוכנס לאחיזתו. הורדתי את הגבס לאחר הניתוח לפני כ 4 ימים ועברתי למגף דריכה ללא אישור דריכה. השאלות שלי הן: 1.כאשר אני עומדת (עם קביים) אני לא מצליחה להגיע עם הכף הרגל המנותחת עד הריצפה כאשר הרגל ישרה האם מדובר בתופעה נורמאלית לאחר ניתוח שעברתי? 2.והאם ניתן לדעת בערך לאחר כמה זמן החלמה ניתן לחזור לפעילות רגילה של הרגל? תודה מראש עלה המענה.

שלום רב אין סיבה שלא תגיעי עד הרצפה פרט לחוסר יישור מלא של הברך. חזר הלפעילות בהתאם להחלמה, בד"F כ3 חודשים לאחר הניתוח. בברכת רפואה שלמה ד"ר אלון בורג DR.ALON-BURG.CO.IL

09/11/2018 | 09:31 | מאת: ניקי

קיבלתי מכה חזקה בבוהן רגל שמאל. הבוהן התנפחה וכן החלק הקדמי של כף הרגל. כאבים בהליכה כבר 10 ימים. בצילום לא נראה שבר. מה עלי לעשות. מתקשה בהליכה

שלום רב ממליץ לקחת נוגדי כאבים ולשים קירור מקומי. בברכת רפואה שלמה ד"ר אלון בורג DR.ALON-BURG.CO.IL

07/11/2018 | 21:45 | מאת: מאיר

שברתי את הרגל בקרסול לפני 6 ימים האם אני יכול לטוס המקום עדיין נפוח.?

שלום רב אין מניעה בד"כ לטיסה, אך יש לקחת מדללי קרישה למנוע פקקת ורידית. בברכת רפואה שלמה ד"ר אלון בורג DR.ALON-BURG.CO.IL

07/11/2018 | 15:49 | מאת: יוסי

שלום לכולם , יש לי שבר בפטישון החיצוני כבר נמצא בשבוע בסוף השבוע החמישי . אין שום שינוי ויש לי אירוע חשוב בקרוב ואני דואג , דובר על 6 שבועות ולא רואים בצליומים שום התקדמות . בנושא אחר האם יש מאכלים מומלצים או תוספות ויטמנים שכדאי לקחת?

שלום רב אין צורך לקחת תוספי מזון. גם אם הצילום לא נראה חיבור לעיתים רבות קלינית יש חיבור ולכן אין לדאוג. בברכת רפואה שלמה ד"ר אלון בורג DR.ALON-BURG.CO.IL

ד"ר שלום רב, לפני כשישה שבועות שברתי את הקרסול לאחר נחיתה לא טובה. שבר תלישה זעיר בפטישון החיצוני. גובסתי במשך שבועיים.. ולאחר מכן השתמשתי באייר קאסט. לפני שבועיים הייתי אצל האורטופד שעל סמך הצילום אמר שתוך שבועיים אני יכול להתחיל לרוץ. ואמר שאין צורך לעשות פזיוטרפיה. שאלתי היא האם הגיוני שלא צריך לעשות פזיוטרפיה? היום רצתי ובמהלך הריצה הרגשתי את הקרסול. לא כאב חודר אך בהחלט מורגש. האם כדאי להמשיך לרוץ בכל זאת או שזוהי נורת אזהרה?. ואשמח לדעת איך אדע מתי אוכל לשחק כדורגל בחזרה? תודה רבה רבה מראש

שלום רב לאחר שברים קטנים ונקעים ממליץ על קורס פיזיותרפיה למנוע סיבוכים כגון נקיעות חוזרות וכולי. בברכת רפואה שלמה ד"ר אלון בורג DR.ALON-BURG.CO.IL

שלום שמי מיקי בן 31 יש חשד שיש לי שבר בפרק כף היד עכשיו אחרי שבועיים הורדתי את הגבס לבד ואין לי בכלל כאבים אני יכול להתחיל פיזותרפיה ליד?? אודה לך אם תחזור אליי בהודעת סמס כי זה נורא חשוב לי ..תודה....

פורום זה עוסק בבעיות כף רגל וקרסול בלבד

הייתי באופנוע,ורכב פתח את הדלת וקיבלתי מכה חזקה בכף רגל. עבר יום ועדיין כואב לי ממש בדריכה ושאני דורכת מרגיש לי כאילו הרגל כבדה.אין סימן כחול או נפח. מה לעשות?

שלום רב ממליץ להמתין בסבלנות כמו כל מכה שמקבלים. בברכת רפואה שלמה ד"ר אלון בורג DR.ALON-BURG.CO.IL

05/11/2018 | 17:39 | מאת: רקדנית בת 14

אני רקדנית ואני רוקדת 4 שעות ויותר ביום נפלתי היום על הקרסול וכואב לי וממש קצת כחול וטיפה נפוח מה זה?נקע?או כלום...?

שלום רב ייתכן נקע קל. בברכת רפואה שלמה ד"ר אלון בורג DR.ALON-BURG.CO.IL

05/11/2018 | 16:03 | מאת: נורית

מזה מספר שנים אני סובלת מפלטפוס חמור. מאז ומתמיד הפנו אותי למדרסים שלא סייעו בכלום. בעשר השנים האחרונות חלה החמרה בכאבי הרגליים והקרנת כאבים לגב עד כדי שיתוק זמני של הגב. מדרסים ביומכניים עשו עבודה זמנית וכיום הכאבים מתמשכים גם עם המדרסים. אודה על הכוונה בתחום.

שלום רב ממליץ על בדיקת מומחה לכף רגל וקרסול לבדוק מהות הפלטפוס והאם יש צורך בבירור נוסף כגון CT. בברכת רפואה שלמה ד"ר אלון בורג DR.ALON-BURG.CO.IL

04/11/2018 | 21:54 | מאת: יוסי

שלום רב , לפני זמן קצר עברתי ניתוח בוסטרום עקב קרעים ברצועות CFL +HTFL כתוצאה מחוסר יציבות בשיטת אינטרנל ברייסינג . ניתוח שני שלי הראשון היה ארטרוסקופיה ותפרו את רצועת HTFL. בניתוח האחרון בוצע ארטרוסקופיה ובוסטרום. . כעת הנני נעזר בקביים ובתומך AIR SPORT ובימים האחרונים נקעתי מס' פעמים את הקרסול אף על פי שהנני עם תומך . שאלתי היא האם הגיוני שבבדיקה הקלינית של המנתח נאמר לי שיש לי יציבות בקרסול ובסיכום נרשם כי מגירה קדמית דרגה 1 גבולית ? מהו הכוונה דרגה 1 גבולית במבחן מגירה קדמית ? 2. לאחר כמה זמן ניתן לדעת את הצלחת הניתוח? 3. האם יש קשר לחוסר היציבות כעת אם בוצע לי ארטרויזיס עקב פלטפוס? ורגל השנייה עדיין אם קריסה ? 4. האם חוסר היציבות המורגשת לי והנקעים מהווים אינדקציה לכישלון הניתוח אף על פי שהרופא מרגיש יציבות? או לחילופין זה חלק מהחלמה? היות ונאמר לי תחילה שאם ניתוח זה לא יעזור אצטרך לעבור ניתוח של בנייה מחדש של המערכת המייצבת בעזרת גיד - ותוך כמה זמן ניתן לדעת האם יש בצורך? תודה מראש על המענה

שלום רב ינתן להצליח בניתוח גם אם יש מגירה חיובי גבולית. יש להשמע להורות המנתח ולהקפיד על טיפולי פיזיותרפיה. מאד מוזר שיש נקעים כבר בתקופת ההחלמה הראשונית תוך שימוש במקבע קרסול. בברכת רפואה שלמה ד"ר אלון בורג DR.ALON-BURG.CO.IL

04/11/2018 | 20:54 | מאת: מתפורר בקלות

שלושה שברים במסרק קרוב לאצבעות. לאחר שבועיים..דורך על העקב. השאלה היא עד כמה מסוכן לעצמות לחזור לפעילות (רכיבת שטח באופנוע) אם במקרה אקבל מכה באזור הזה. לפי הבנתי העצמות כבר מחוברות ורק האזור מודלק ובגלל זה עדיין כואב.

שלום רב לאחר שבועיים העצמות אינן מחוברות. זמן חיבור מינימלי הינו שישה שבועות. בברכת רפואה שלמה ד"ר אלון בורג DR.ALON-BURG.CO.IL

שלום ד"ר, לאחר צילום MRI ובידקת אורתופד נשלחתי למחלרה אורתופדית כף רגל ושם הוחלט לגבס את הרגל (קרסול עד הברך לא כולל) ולראות אם הבצקת תיעלם (17/10/18). אתמול (1/11/18) הלכתי לאורתופד קופת החולים והוא אמר המון דברים שהשאירו אותי בהלם ואשמח לעצתך/הדרכתך: האבחון הוא לזיה אוסטאוכונדרלית פחות מ5מ"מ במשטח העליון של הטלוס שאינו מערב את המפרק. שוחררתי עם גבס דריכה והפנייה לצילום MRI בסוף דצמבר. אלו הם דבריו בנקודות: 1. לטענתו כנראה לא אוכל לחזור לרוץ יותר באופן רגיל. 2. אין טיפול שיחזיר לי את הרגל למצב תקין, העצם זוכרת את המצב וכל העמסת משקל תחדש את הבצקת. 3. הניתוח האפשרי הוא להבריג את האזור הבצקתי כך שלא יתנתק מהעצם ויגרום לנמק באיזור. 4. הגבס אמור למנוע תנועת מפרק על מנת למתן את תהליך ההתנתקות של החלק הבצקתי בתקווה שהחלק יתקשה מעט ויתחבר בחזרה. 5. אם בסופו של דבר יבוצע ניתוח להסרת הבצקת התנועה של המפרק לא תהיה מלאה ואחווה (לא כחוויה נעימה) כאב בנשיאת משקל. עד כמה מה שהוא טוען נכון? קראתי באינטרנט יותר מדי על הדבר הזה וראיתי שיש שלל אפשרויות (מהזרקת סטרואידים למקום ועד ניתוח לגירוד הבצקת והחלמה לבנייה מחדש). בתור רופא, תסלח לי שאני לא שש להאמין לו כי כשיצאתי מהמחלקה האורתופדית יצאתי בתחושה שעוד חודשיים אני אוכל לחזור לכשירות מלאה. בפן אחר, אתה מכיר טיפולים יעילים לתופעה? אורתופדים שלא מוכנים להגיד 'אין מה לעשות' שאפשר לגשת להמשך טיפול אצלם? ממש אשמח להתייחסות למרות אורך ההודעה. המון המון תודה מראש! אור.

שלום רב כל מקרה שונה. לעיתים לאחר תקופת החלמה הקרסול יחזור למצבו הקודם. הבעיה היא לא בצקת אלא אי יציבות של הסחוס במפרק. בברכת רפואה שלמה ד"ר אלון בורג DR.ALON-BURG.CO.IL

בעלי בן 69 ומזה שנים רבות כשיורד ממדרכות רגלו מתעקמת והוא נופל. לפעמים זה קורה לעיתים גם בדרך ישרה הוא סובל מכאבים בקרסול ולעיתים גם בבברך. כמו כן יש לו אולפוס ועצמות בולטות ליד הבוהנים.. עד היום הוא לא עשה דבר או טיפל בזאת, מלבד מסאג עם משחות שונות ולבישת גרב אלסטית במשך היום. כשכאביו גברו לקח כדור בשם ברקסין 20 מ"ג , עד היום קיבל בנפילותיו מכות יבשות והיו לו גם פצעים שונים. אני מאוד מודאגת מהעתיד , האם אפשרי לעזור לו, והאם אורטופד מומחה לכף רגל יכול לשפר את מצבו, מחכה לתשובתך, תודה

שלום רב ממליץ לפנות לבדיקה בשאלה של יציבות הקרסול ועזרה כגון פייזותרפיה או שימוש בקרסוליה תומכת קשיחה. בברכת רפואה שלמה ד"ר אלון בורג DR.ALON-BURG.CO.IL

01/11/2018 | 20:16 | מאת: יצחק

שלום רב, אני בן 69 ומזה שנים סובל מכאבים בקרסול ומדי פעם כף הרגל מתעקמת ואני נופל, לאחרונה המצב החמיר הקרסול כואב לי וגם יש לי יותר נפילות שבנס נפצעתי רק ממכות יבשות. הסבל שלי רב, האם יש פתרון או טיפול שיקל עלי, תודה יצחק

שלום רב ממליץ לבצע פיזיותרפיה ספציפית לחיזוק יציבות הקרסול, וכן להשתמש בקרסוליה תומכת קשיחה למניעת נפילות. בברכת רפואה שלמה ד"ר אלון בורג DR.ALON-BURG.CO.IL

01/11/2018 | 03:20 | מאת: אני

יש לי עור קשה בכף רגל שמאול בלבד ושום דבר לא עוזר. אמבטיות, פילינג, פצירה , קרמים, כלום. בעצם הפילינג פותח את הסדק שבדיוק נרפע. יש סדקים שנרפעים וחוזרים כבר כמה חודשים. עקב סרטן ריאות ונתוח כריטת אונה (כרגע אין סרטן) יש לי לא מעט בעיות של נפיחות בקרוסלים במיוחד בקייץ. עכשיו לא נפוח כבר כחודש אבל לא מצליחה לטפל בסדקים. flexitol, fenjal, vaseline, שמן קיק, שום דבר לא עוזר. העור הקשה- בעיה כבר 50 שנה אבל תמיד הצלחתי לטפל. סדקים התחילו עם הסרטן.

שלום רב לא מדובר בבעיה אורטופדית כך שאיני יכול לעוץ עצה. ממליץ לפנות לרופא עור. בברכת רפואה שלמה ד"ר אלון בורג DR.ALON-BURG.CO.IL

30/10/2018 | 18:50 | מאת: נטלי

שלום, לפני כחודש וחצי שברתי את בסיס המסרק החמישי ללא תזוזה. היה לי גבס וקביים לחודש ואז שמתי מגף aircast והופנתי לפיזיותרפיה. הנפיחות ירדה כעת כמעט לגמרי והפיזיותרפיסט המליץ ללכת עם נעלי ספורט ומקל ללא מגף, בעוד הרופא המליץ להישאר עם המגף עד להודעה חדשה (הוא לא בדק אותי מאז שהוריד לי את הגבס= לפני שבועיים). דריכה עם נעלי ספורט מעט לא נוחה אבל לא מכאיבה. האם לדעתך זוהי דרך הטיפול המתאימה? תודה, נטלי

שלום רב איני יכול להתייחס לדרך טיפול ספציפית ללא שבדקתי את הצילומים. בברכת רפואה שלמה ד"ר אלון בורג DR.ALON-BURG.CO.IL

שלום, בעקבות כאבים מתמשכים בכף רגל נשלחתי לבצוע אולטרסאונד אשמח להסבר אספקט מדיאלי נוזל סביב גידים פלקסורים מוקד מסוייד בתוך גיד PT אספקט דורסלי מעט נוזל סביב מספר מהגידים אקסטנסוריים קולקציה נוזלית קטנה עד 0.6 ס"מ צמודה לעצמות טרזליות אספקט לטראלי גידים פרוניאליים שמורים מעט נוזל באזור atfl תודה

שלום רב ייתכן ומדובר בדלקת בגיד TP. ממליץ לפנות לאורטופד כף רגל לבדיקה ואבחון. בברכת רפואה שלמה ד"ר אלון בורג DR.ALON-BURG.CO.IL

מה זה הסתידוייות ברקמות הרכות לידmt5

שלום רב הכוונה להצטברות של סידן ברקמות הרכות. בברכת רפואה שלמה ד"ר אלון בורג DR.ALON-BURG.CO.IL

26/10/2018 | 20:55 | מאת: שיר

שלום, בעלי שבר את בסיסי המסרק 1, 3,4 עם תזוזה מינימאלית בכף הרגל ביום שישי האחרון (19.10). מיד לאחר מכן נעשה לו גבס רק בגב כף הרגל עם עטיפה של תחבושת על כולה. ביום שלישי החליפו לו לגבס רגיל על כל הרגל עד מתחת לברך. מיום שישי עד חמישי הכאבים היו נסבלים אך מיום חמישי יש לו כאבים ממש חזקים ובלתי נסבלים כל פעם שהוא נעמד. גם אם זאת הליכה של 3 שניות הרגל מרגישה שהיא שורפת/לוחצת לו מאוד. הכאב נרגע רק אחרי שהוא שוכב עם רגל מורמת למשך 10 דקות. הוא עלה היום למיון ולא ראו שום נפיחות או בצקת אבל בכל זאת עשו לו חתך בגבס לכל אורכו כדי לנסות להוריד לחץ וגם זה לא עזר. הכאבים ממשיכים הוא ממש לא יכול שנייה אחת לעמוד גם לא ללכת לשירותים. האם כאב כזה זה כאב רגיל אחרי שבר? אם כן לכמה זמן? האם צריך אולי להחליף את הגבס? ממה כאב כזה יכול לנבוע ואיזה בדיקות אפשר לבקש לעשות כדי לברר מה גורם לכאב? תודה רבה

שלום רב הכאבים נובעים מהצטברות נוזלים ובצקת בכף הרגל בעקבות השבר ואי שימוש בשרירי הרגל. ממליץ על הרמת הגפה ככל שניתן. בברכת רפואה שלמה ד"ר אלון בורג DR.ALON-BURG.CO.IL

26/10/2018 | 20:52 | מאת: מיכל

התור הקרוב לאורתופד שלי מאד רחוק, אשמח אם תוכל לייעץ האם כדאי ללכת בדחיפות או לא. נכון להיום עדיין הרגל כואבת לי בייחוד לאחר הליכה. תודה רבה! "להלן ממצאי סריקה טומוגרפית ממוחשבת של קרסול וכף רגל שמאל הבדיקה בוצעה בחתכים אקסיאלים עם שחזורים במישורים קורונלים וסגיטלים, ללא הזרקת חומר ניגוד. סיבת הבדיקה: חבלה סיבובית של הקרסול וכף הרגל, לשלול שברים. ממצאים: לא הודגמו שברים או ממצאים פוקליים חשודים בעצמות הקרסול וכף הרגל. פסגת הטלוס הודגמה שמורה. הודגמה עצם טריגונום עם שינויים ארטרוטיים קלים בינה לבין עצם הטלוס האחורית. הודגמה עצם נביקולרית נוספת קטנה )וריאנט אנטומי(. הודגמה באספקט המדיאלי קדמי של עצם הטלוס בליטה גרמית מינימאלית יתכן מצב לאחר איחוי שבר, כמו כן באספקט הקדמי של פטישון המדיאלי נצפתה אי סדירות קורטיקלית ובליטה גרמית מינימאלית - הממצאים עלולים לגרום להפרעה מכנית, נא קורלציה קלינית. הודגמו סימנים של השטחה של כף הרגל. רקמות רכות - ללא ממצא בולט. סיכום: ממצאים כמתואר."

שלום רב לפי רישום הבדיקה לא מדובר בממצאים דחופים. בברכת רפואה שלמה ד"ר אלון בורג DR.ALON-BURG.CO.IL

שלום, מבקשת לדעת את מהות האבחנה הרשומה בנדון והאם ניתן לטפל בהם באמצעות פיזיוטרפיה.

שלום רב איני יודע למה התכוונו באבחנה זו. בברכת רפואה שלמה ד"ר אלון בורג DR.ALON-BURG.CO.IL

רגישות בנגיעה קלקנאוס. שוחררתי ללא גבס ב 18.10 יש לי בצקת הנפיחות בכף הרג. בשכיבה אין כאבים. חבישה גורמת לסימנים העור. האם אפשר להתחיל פזיוטרפיה ? איך להוריד את הבצקת .. נפיחות ? אסור לי לדרוך על הרגל אך אם אני יאלץ פה ושם לדרוך קלות, האם לדרוך על העקב שלא כואב בכלל? על קצות האצבעות ? או מרכז כף הרגל שכואב ? לקיחת סידן (דינסיטי) מומלץ? במינון של 6 קפליות של 200 ?

שלום רב בשברים בעקב מומלץ לא לדרוך שישה שבועת מהשבר. את הבצקת והנפיחות יש להוריד על ידי הרמת הגפה. בברכת רפואה שלמה ד"ר אלון בורג DR.ALON-BURG.CO.IL

24/10/2018 | 08:19 | מאת: שחר

שלום רב לד"ר אלון בורג, יש לי בעיה בתפקוד כף רגל ימין בנהיגה,הבעיה היא בקדמת כף הרגל באזור האצבעות,עשיתי US ּ+ צילום ויצא תקין האם בדיקת EMG יכולה להסביר את התופעה?,או יש צורך בנוסף בדיקת MRI? מודה לך מאוד לתשובה אני מושבת ואיני יכול לנהוג במצב הנוכחי. בתודה שחר

שלום רב ממליץ להבדק על ידי אורטופד להחליט האם יש צורך בבדיקות כלשהן. בברכת רפואה שלמה ד"ר אלון בורג DR.ALON-BURG.CO.IL

23/10/2018 | 23:28 | מאת: שריר תפוס בכף רגל

שלום דר מידי פעם שאני מקווץ את כף הרגל אני חש כאב יום ונורא של שריר שנמתח לדקה שתיים והכאבים נוראיים. האם זה נורמלי וטבעי?

שלום רב מציע לפנות לרופא משפחה לבדוק הסיבה. בד"כ לא מדובר בבעיה אורטופדית. בברכת רפואה שלמה ד"ר אלון בורג DR.ALON-BURG.CO.IL

23/10/2018 | 21:40 | מאת: אלה

שלום רב, לבני, בן ה14, יש קריסת יתר של כפות רגליים. האם יש צורך במדרסים מיוחדים או נעל מתקנת?

שלום רב במידה ויש כאבים או אי נוחות ניתן לשים מדרסים לתיקון המנח. בברכת רפואה שלמה ד"ר אלון בורג DR.ALON-BURG.CO.IL

23/10/2018 | 09:56 | מאת: עמליה

לפני כארבע שנים אובחנתי כסובלת ממורטון נוירומה.לאחר שלוש זריקות למקום הוחלט על ניתוח.ברגע האחרון קיבלתי רגליים קרותולא נותחתי.בשנה האחרונה הכאבים שינו מיקום ולאחר ביקור אצל אורטופד איבחן לחץ של בקע בגב .הייתכן שהנוירומה חלפה מאלי?בצילם אולטראסאונדאיננה

שלום רב לא תמיד ניתן לראו את הנוירומה בבדיקת אולטארהסאונד. התוצאה תלויה במי שעושה את הבדיקה. בברכת רפואה שלמה ד"ר אלון בורג DR.ALON-BURG.CO.IL

22/10/2018 | 09:24 | מאת: בטי

שלום רב, עשיתי רנטגן ולפי הממצאים רשום : באספקט תוכלי של דיאפיזה מרוחקת של עצם הירך הימין, הודגם ממצא סקלרוטי בגודל כ-52 על 10 מ"מ. מה זה אומר ? תודה מראש:)

פורום זה עוסק בבעיות כף רגל וקרסול בלבד

21/10/2018 | 18:05 | מאת: דינה

שלום, לפני חצי שנה עברתי ניתוח קרסול עקב נפילה , יש לי פלטה וששה ברגים מצד אחד ושני ברגים בצד השני. עושה פיזיוטרפיה שכרגע עשיתי הפסקה עקב כאבים נוראיים אני אמנם הולכת אבל הכאבים בלתי נסבלים, יש לי תחושות פנימיות כאילו משהו מתוח בפנים וכן כאבים בלתי פוסקים, בצילום נראה שהכל בסדר. אודה למענה ממה זה יכול להיות וכן האם יש בדיקה נוספת כמו MRI שניתן לראות מנה הכאבים. כמו כן האם יש טיפול לזה. תודה רבה

שלום רב ערכו של הMRI מאד מוגבל בשל המתכות בקרסול המונעות תמונה טובה במכשיר. יש לעקוב על ידי צילומי רנטגן וכן בדיקה קלינית מדוקדקת. יש לזכור כי החלמה משבר זה לוקחת עד כשנה ולעיתים יותר. בברכת רפואה שלמה DR.ALON-BURG.CO.IL

20/10/2018 | 22:03 | מאת: אבישג

היי אני בהריון שבוע 33 אחרי בערך שלושה חודשים שאני מתלוננת לגבי כאבים חזקים בקרסול ועם צבע קרסול כחלכל הפנו אותי לMRI בתוצאות נרשם כי יתכן שבר בעצם הסירה יתכן ותחל crps האורטופד המליץ על פזיוטרפיה אינטנסיבית ללא חבישה רציתי לדעת מה זמן אחלמה ממצב כזה כרגע מתהלכת עם קביים ועושה פזיוטרפיה אך הכאבים קשיים בשעות הלילה בתודה מראש

שלום רב לא ברור האם מדובר בשבר, כיוון שלא היתה טראומה, או שינויים בעקבות ההריון. ממליץ לפנות למומחה כף רגל וקרסול עם בדיקת הMRI, ולהתאזר בסבלנות. בברכת רפואה שלמה DR.ALON-BURG.CO.IL

22/10/2018 | 15:15 | מאת: אבישג

התחלתי פזיוטרפיה אצל מישהו פרטי כאשר הוא טוען שאני חייבת לעבוד על הקרסול בכול הכוח כול טיפול נעשה בבכי וכאב ודורש שאדרוך על הקרסול למרות הכאב החזק ועם זאת היום הייתי אצל פזיוטרפיסטית של הקופה ששללה דריכה על הקרסול בשלושת השבועות הקרובים על מנת להפחית הכאב אני מבולבלת ועם זאת רוצה להחלים במהירות מה עליי לעשות הרגל בצקתית מאוד ובמצב הליכה כחלכלה כאשר בהרמה חוזרת לצבעה תודה על תשובתך

19/10/2018 | 08:38 | מאת: מאמי

הי אני אשה בת 55 נפלתי במרכות אחרונות ונהיה לי נקע ברגל ונפיחות לפני שנה עברתי פיזותרפיה כמה פעמים והשתמשתי בתומך לקרסול גם עד היום יש תנועות שקשה לעשות ברגל ויש כאבים. עברתי צילום שהראה דלקת בגיד מה הפתרון?

שלום רב ישנם מספר גידים. הטיפול שונה בהתאם לגיד שנפגע. טיפול ראשוני כולל תמיכה על ידי סד, פיזיותרפיה, ולעיתים זריקה מקומית. בברכת רפואה שלמה DR.ALON-BURG.CO.IL

17/10/2018 | 21:30 | מאת: ענת

שלום רב במהלך משחק הבן שלי נחת על רגל של שחקן אחר ואובחן עם שבר בכף הרגל ג'ונס מסרק מס 5. הומלץ על ניתוח להחדרת בורג מפני שהוא שחקן ולשחקנים יש נטייה שהשבר יחזור. מבקשת את חוות דעתך תודה

שלום רב בתלות במיקום השבר, ניתן לשקול טיפול ניתוחי, בעיקר באתלטים. בברכת רפואה שלמה DR.ALON-BURG.CO.IL

17/10/2018 | 21:27 | מאת: גלי הלם לכאב בעקב וגיד אכילס

אני בת 75 וסובלת מעל חודשיים בכאבים בעקב כף הרגל ובגיד אכילס, ומתקשה בהליכה עקב הכאבים. (הולכת וצולעת עם מקלות נורדיים) בצילום רנטגן הוגמו שינויים אוסטאוארטרוטים ב-MTP1. רצועת הפלנטר פאשיה שלי מאד חלשה., והעקב פונה החוצה. בנוסף יש לי קרע בגיד טיביאליס פוסטיריו באותה רגל. האם גלי הלם יכולים לעזור במקרה זה, אינני בטוחה כלל שזה דורבן. תודה על התשובה בת תודה

שלום רב גלי הלם יכולים להקל במקרים של דורבן. לגבי שאר בעיות שהזכרת, הטיפולים אחרים וכוללים סד לתמיכה בקרסול, פיזיותרפיה. בברכת רפואה שלמה DR.ALON-BURG.CO.IL

17/10/2018 | 18:01 | מאת: חושש

בשנתיים האחרונות שמתי לב לגולה שהתחילה קטנה מאוד הלכה וחזרה לסירוגין. בתקופה האחרונה שמתי לב שהיא הרבה יותר בולטת ויותר קשה זה מרגיש ממש כמו עצם קטנה או סחוס. לא ברור לי מה זה והאם צריך לדאוג?

שלום רב יש לשקול ביצוע בדיקת אולטראסאונד לבירור מהות הגולה. בד"כ מדובר בציסטה גנגליון. בברכת רפואה שלמה DR.ALON-BURG.CO.IL

17/10/2018 | 09:40 | מאת: מיה

שלום רב. שואלת לאבי . אבא שלי עבר תאונה בכף הרגל ולאחר הורדת הגבס , וביקור אצל שלושה רופאים , הומלץ לו לעבור ניתוח , כי השבר לא התאחה. אנחנו רוצים להיפגש עם רופא שגם יבדוק שוב , וגם ינתח אותו , אין לו ביטוח פרטי, האם יש דרך לנתח באופן פרטי ללא ביטוח פרטי? ואם כן , האם יש רופא שיכול לקבלו לתור לבדיקה וניתוח? תודה מיה

שלום רב ניתן להתייעץ עם כל רופא, גם באופן פרטי. במידה ואי ןביטוח פרטי אזי התשלום הינו עצמי על ידי המנותח. בברכת רפואה שלמה DR.ALON-BURG.CO.IL

16/10/2018 | 18:41 | מאת: שלום עובדיה

האם אפשר לקבל חוות דעת על שבר בכף הרגל. אחרי שעברתי ניתוח עם ברגים.לפני חצי שנה. ביטוח לאומי נתן לי 20% זמני.

שלום רב על מנת לקבל הערכת נכות יש לפנות באופן פרטי לאורטופדים העוסקים בנושא. בברכת רפואה שלמה DR.ALON-BURG.CO.IL

16/10/2018 | 15:37 | מאת: שוליקה ש.

שלום ד"ר.בc.t.כף רגל ימין התגלה(ציטוט) "גוף זר מוארך כ - 0.6 ס"מ כמעין שבב מתכתי בעור החודר לעור באספקט המדיאלי לעצם העקב" כמו כן מודגם אקססורי נביקולר סוג 2. אודה לכבודו מה פירוש תוצאות הבדיקה.יש להדגיש שהכאבים בכף הרגל הם יומיום גם במנוחה.

שלום רב לפי פענוח הCT ייתכן ויש גוף זר מתכתי באיזור העקב. במידה ושם הכאבים, יש לשקול להוציאו. בברכת רפואה שלמה DR.ALON-BURG.CO.IL

בעברית מדוברת מה זה "בבסיס גליל דיסטלי. תודה .

שלום רב הכוונה היא לשבר בעצם האחרונה של הבוהן הגדולה. בברכת רפואה שלמה ד"ר אלון בורג DR.ALON-BURG.CO.IL

13/10/2018 | 15:23 | מאת: שני

בת 49 סובלת כבר תקופה ארוכה מבליטה מתחת.לבוהן מקדימה למעלה.. לא בצד.... מדי פעם כאבים מעסה עם וולטרן יש הקלה... קשה עם נעלים סגורות .... מה לעשות תודה.

שלום רב יש לבצע צילום רנטגן וסונר לאפיין את הבליטה על מנת להחליט מה לעשות. עם הבדיקות לפנות לאורטופד כף רגל וקרסול. בברכת רפואה שלמה ד"ר אלון בורג DR.ALON-BURG.CO.IL

יש לי התכווצויות בכפות הרגליים והאצבעות מתעוותות וגורמות לכאבי תופת וזה גורם לי לחרדות קשות

שלום רב בד"כ התכווצויות לא נגרמות מבעיה אורטופדית אלא בעיה פנימית. ממליץ לפנות לרופא משפחה. בברכת רפואה שלמה ד"ר אלון בורג DR.ALON-BURG.CO.IL

11/10/2018 | 10:31 | מאת: עידו

שלום, לפני כחודשים כף רגל ימין שלי כאבה והתנפחה, בצילום לא נמצא שבר קיבלתי אוגמנטין 750 ולאחר כ4 ימין הנפיחות ירדה והכאבים פחתו אך לא פסקו. בעקבות כך הופנתי למיפוי עצמות מיפוי עצמות כולל ספקט כפות רגליים: חומר הזרקה : המטופל קיבל 27.00mci של Tc99m סיבת הפניה: כאבים בכף הרגל. ממצאים : קיימת קליטה מוגברת מוקדית באספקט אחורי של קלקנאוס בכף רגל ימין - ייתכן אנטזופתיה או .Achilles Tendinitis. קליטה מעט מוגברת מינימלית ב MTP1- של כף רגל ימין ואי-סדירות בקליטה בעמוד השדרה הגבי. אין לראות קליטה פתולוגית בשאר השלד. סיכום : קליטה מוגברת כנ"ל ככל הנראה על רקע שינויים נווניים או דלקתיים. אני חייב להוסיף שאני עוסק בריצה 3 פעמים בשבוע אודה לך אם תוכל להסביר מה משמעות תוצאות המיפוי תודה רבה

שלום רב אין משהו ספציפי שמסביר את תלונותיך במיפוי. ממליץ לפנות שנית לאורטופד לבדיקה. בברכת רפואה שלמה ד"ר אלון בורג DR.ALON-BURG.CO.IL

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > ... 313