קריעת רצועות בקרסול

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

10/07/2007 | 10:00 | מאת: ערן

שלום רב, לפני כ-10 ימים נפלתי ובבדיקת אורטופד נאמר לי כי קרעתי רצועות בקרסול ובכף הרגל. גובסתי לשבועיים. מספר ימים לאחר הפציעה הרגל התנפחה מאוד וצבעה כחול כהה, חלק מהזמן אני מרגיש גלי חום ברגל, הכאבים חזקים מאוד ולא ממוקדים רק בקרסול אלא גם בשוק עצמה עד לגובה הברך. שאלותי: א. למעט החזקת הרגל בגובה יש דבר נוסף הממולץ לעשות כעת. ב. מהו תהליך השיקום המקובל במקרים כאלו. ג. בטרם הפציעה הייתי פעיל מאוד (ריצה 12K + אופניים) האם צפויה מגבלה בעתיד או ששיקום אמור להחזיר אותי למצבי קודם הפציעה? ד. לפני כעשור שנים (במהלך שירותי הצבאי) הייתה לי סידרה של כ-6 נקעים חוזרים ונפתרו רק לאחר ש"התחברתי" ל-"אייר-קאסט" במשך חצי שנה - יש פתרונות יותר טובים כיום? תודה מראש על תשובותיך וסליחה על אורך ההודעה בברכה, ערן

11/07/2007 | 11:52 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

ערן שלום. א. למעט החזקת הרגל בגובה יש דבר נוסף הממולץ לעשות כעת. - הפעלה של הבהונות והמנעות מדריכה. ב. מהו תהליך השיקום המקובל במקרים כאלו. - תלוי בפגיעה. ג. בטרם הפציעה הייתי פעיל מאוד (ריצה 12K + אופניים) האם צפויה מגבלה בעתיד או ששיקום אמור להחזיר אותי למצבי קודם הפציעה? - מאז ימי חורבן בית שני הנבואה ניתנה לשוטים. ד. לפני כעשור שנים (במהלך שירותי הצבאי) הייתה לי סידרה של כ-6 נקעים חוזרים ונפתרו רק לאחר ש"התחברתי" ל-"אייר-קאסט" במשך חצי שנה - יש פתרונות יותר טובים כיום? לא. בברכה - דר' טיטיון.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול