כאבים אחרי שבר

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

09/07/2007 | 22:58 | מאת: צ"מ

שלום נפלתי במדרגות לפני כחודשים, עפ"י צילום שנעשה בבי"ח נאמר לי שזה נקע, לאחר מס ימים התחלתי ללכת אך עקב כאבים חזקים חזרתי לרופא לאחר כ-10 ימים. אז בצילום בקופ"ח נצפה "פס שבר במלאולוס האחורי" (לפי ההסבר של הרופא השבר הוא בטיביה) גובסתי למשך כ-4 שבועות בסד גבס. בכל הזמן שהייתי עם גבס סבלתי מכאבים. בתום 4 שבועות צולמתי שוב ואז נראה כי השבר התאחה. לאחר שהשבר הורד ועדיין סבלתי כאבים נשלחתי ע"י מומחה כף רגל לC.T."ספק שבר ללא מעורבות קליפתית בפטישון האחורי. שינויים פורוטיים יחסיים. מעט בצקת באספקט היותר קידמי לטראלי של הקרסול" ולדברי המומחה: "עדות לאיוחי מלא בעמדה טובה של הפטישון האחורי. אך קיים עצם אוסטריגונום אשר לא קיים ברגל השניה. איך קובעים שזאת עצם נפרדת ולא שבר של העצם?? האם אפשר לשלוח לך צילום??

11/07/2007 | 11:43 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

צ"מ שלום. איך קובעים שזאת עצם נפרדת ולא שבר של העצם?? - התמונה אופיינית. האם אפשר לשלוח לך צילום?? - בן. בברכה - דר' טיטיון.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול